söndag 21 oktober 2012

Alla dessa förpackningar

Det går åt en del. Shampo, tvål, hudkräm. Allt är inte lika lättåtkomligt. Förpackningar. Hur tänker de som utformar?

Jag är väldigt förtjust i Body Shops Shea whip. Men pumpflaskan! Praktisk i början, men när man vill ha ut sista tredjedelen får man trixa. Inte så smart. Inte så smart om man vill ha den med i träningsväskan heller. Går visserligen att stänga, men bara om man trycker ner pumpen och då får man ju ut lotion man inte behöver just då.

Vill ha ut det sista av min favoritlotion. Kladdigt blir det.

Mitt schampo och balsam är i fyrkantiga flaskor. Jag köper dem hos frissan. Det är miljö-tänk bakom. Förpackningarna är fyrkantiga för att kunna packas tätt när de fraktas. Ovanligt lite vatten är det i också. Det är ju väldigt dumt att frakta vatten. Och jag vill inte betala för vatten. Nu betalar jag ju en del ändå - mitt schampo är dyrt. Men drygt. Jag behöver bara fylla på lagret vid vartannat frissabesök. Det betyder sexton veckor på en flaska. Minst. Trots att jag tvättar håret i princip varje dag. Tvättar bort träningssvetten.

Mitt schampo och balsam från Kevin Murphy. Väldigt drygt och inte alls kladdigt. Lätt att få ur det sista ur förpackningen. Och miljösmart kanske. Det är ju trots allt en bit från Australien till Sverige.

4 kommentarer:

Daniel sa...

Jag stör mig på yoghurtförpackningar! Hopplöst att få ut det där sista och knasigt att behöva slänga en massa bara för att man inte kan tillverka en bra förpackning.
Vissa schampo går också bort fast där beror det på att man gjort öppning för stor så att man alltid får för mycket i handen. Respons schampo är ett bra exempel!

Ingmarie sa...

Jag håller med! Och alla matgrejer som är förpackade i 38 lager. Går fetebort i min värld.
Dock kan jag stå ut med "fel" förpackningar av tex schampo så länge det inte är djurtestat. :-)

Lennart sa...

Ja, det är inte ofta funktion går före design nu för tiden, men ibland lyckas de att kombinera de båda bra. Ditt shampo och balsam verkar vara det. Snyggt!

När jag tänker på det tror jag att det finns exempel på att design har gått före säkerhet också (inte bara funktion). För några år sedan tror jag att de sålde en livsfarlig brödrost. Den var snygg men jag tror att man alldeles för lätt kom åt de där "värmeslingorna" så att man kunde få elektiska stötar. Kan ha fel men jag tror det var så.

anneliten sa...

Daniel, håller helt med om yoghurten - känns som det är minst 15% kvar! För oss som källsorterar i köket känns det extra knäppt.

Ingmarie, håller med. Den mesta djurtestningen bör vara borta nu. I alla fall i europa.

Lennart, design som inte funkar är ju helt värdelös. Jag är glad att vår spis gick sönder nyss - den var snygg, men man kunde bara ha två tillagningskärl på den i taget trots fyra plattor. Osmart design!