Sidor

lördag 20 mars 2010

Hur roa sig en lördagskväll?

Det finns många sätt att spendera en lördagskväll på. Jag började min med ett besök hos naprapat-Fredrik. Eller årets naprapat som han nu stolt kan titulera sig - en pinfärsk utmärkelse från avslutningsdagen på naprapaternas årstämma. Jag bugar och gratulerar.

Fredrik skippade årsstämmans avslutningsmiddag för att åka och tejpa en 19-årig ishockeyspelares tacklingsskadade axel. Och för att ta hand om en maraton-tants krånglande hälsena.

Inflammation i senskidan var diagnosen. Inte särskilt allvarligt bara man sköter sig... Vilket givetvis betyder löpförbud. Igen. Minst till onsdag. Tåhävningsförbud ännu längre. Tåhävningar är i princip bra för hälsenor, säger naprapat-Fredrik, men inte när retningen är så pass akut som min.

Behandlingen skulle ha kunnat vara massage/manipulation av hälsenan, men det gör alldeles för ont. Risken var överhängande att jag bokstavligen skulle ha sparkat Fredrik om han hade försökt. Det blev ström istället. Och en rosa kinesio-tape förstås. Fortfarande skeptisk mot effekten av rosa tejp, men faktum är att muskelbristningen i vänster vad är ganska bra nu.

Kinesio-tape för hälsenan. Snyggt?

Shoppade lite vårkläder idag, bland annat ett par rosa shorts. De matchar tejpen ganska bra - kanske ska jag vara lite vågad och ha dem imorgon. Eller så är jag mitt vanliga förnuftiga jag och anpassar mig till väderleken.

Det är ganska länge sedan jag gjorde ett ordentligt långpass. Och det är roligare att skriva träningsblogg än rehab-blogg. Men nu är det som det är och det är bara att gilla läget.

6 kommentarer:

 1. Det var värst vad alla är skadade överallt. Skönt att muskelbristningen är bra igen, håller tummarna för att detta också går över fort.
  Hoppas den där tejpen hjälper, det ser ju coolt ut om inte annat ;)

  SvaraRadera
 2. Ska vi starta en klubb? Är detta ett tecken på att vi verkligen hör ihop? ;-) Men fy fabian vilket trist sätt att vara det på...:-(

  SvaraRadera
 3. Hoppas, hoppas att du blir bra snart!

  SvaraRadera
 4. Usch vad trist, men skönt att få riktigt proffsig hjälp! Jag håller mina tummar för dig!
  Och tro mig, jag vet att det är roligare att skriva om långpass än om rehabövningar....

  SvaraRadera
 5. Skulle du sparka till honom eller sparka honom som naprapat? Jag tycker inte riktigt att det framgår! :)

  SvaraRadera
 6. Daniel, håller med - skadorna är många just nu. Kanske på grund av envis träning på dåligt = halt underlag?

  Ingmarie, "vi tar oss igenom skadorna"-klubben...

  Petra, Tack!

  Miss Agda, det gäller att hitta rätt i expertdjungeln - alla är ju inte duktiga tyvärr. Fredrik är jättebra och specialiserad på idrottsskador.

  Patric, sparka som i kickboxning...

  SvaraRadera