Sidor

tisdag 30 mars 2010

Kayano girl

Löparbloggvärlden öppnar mina ögon för nya möjligheter. Så också inom området tillbehör. Hyfsat normala människor tycks välja lättare skor till snabbdistans, intervaller och tävling. Ska jag också våga?

Så länge jag kan minnas har jag nött ut par efter par av Asics gel Kayano. Utan variation. Utan mod att byta. Enda undantagen är ett par Reebok, som jag fick gratis ett par kilometer från mål på marathon 2008 men som jag i ärlighetens namn mest använder till annat än löpning. Och ett par Icebugs förstås.

Senast jag var på skojakt på Runners Store ville jag ha något annat. Jag testade Nikes "hypade" Lunarglide och någon modell från Adidas. Försäljaren envisades. Ditt steg blir mycket bättre i Kayanon. Så jag köpte. Inte i Runners Store, men i USA någon vecka senare.

Tre generationer Kayano. Till vänster pensionerat par - numera trädgårdsskor, i mitten nuvarande paret och längst till höger de amerikanska som jag just invigt med 2*15 min tröskelträning på löpbandet.

Men jag vill ju också ha snabba skor, som de andra bloggarna! DS trainers kanske? Det är ju i alla fall en Asics-sko. Vågar jag?

9 kommentarer:

 1. Det där med skor är en hel vetenskap. Själv har jag köpt olika märken varje gång mest för att försäljaren tyckt att just den skon som visas just då är en sko för mig.. Har adrig varit missnöjd dock. Den sko som kanske slår lite högre under mitt "nästan" år som joggare är nog en sko från Reebok (alla i min närhet hävdar att det beror på att skon är rosa - wonder why?!)

  Visst har väl DS trainers fått gott betyg hos dem som testat? Klart Du vågar! Klart Du ska ha ett par snabba skor!

  SvaraRadera
 2. Jag är ju DS- trainers frälst, men springer också gärna i Kayanos. Det är lite svårt detdär med att köpa skor faktiskt, och kikar man på prislappen känns det ofta som om man inte vågar ta risken att köpa skor man kanske inte kommer att gilla, så man kör på ett safe alternativ. Men jag rekommenderar starkt Trainern!

  SvaraRadera
 3. Zola Budd, säger jag bara...

  SvaraRadera
 4. Om du kör i Kayanos så antar jag att du pronerar ganska mycket. Tyvärr är väl de flesta lätta skor neutrala om jag inte har helt fel för mig. Det begränsar ju utbudet lite...

  En lätt sko som jag gärna tipsar om annars är Nikes Lunaracer. Riktigt skön dämpning trots att den är så pass lätt. Testa filma på löpband med dina ortopediska inlägg i, kanske ser det bra ut trots att dem är neutrala?

  http://www.loplabbet.se/system/search/product.asp?id=1295

  SvaraRadera
 5. Ja du vågar! Men vad är det jag läser??? 2x15 tröskel!!??? Det känner jag inte igen...;-)

  SvaraRadera
 6. Pernilla, klart det är ett pluss om skorna har en fin färg... jag faller också för sådant, även om jag inte är så rosa och trots att jag vet att alla skor blir smutsgrå.

  Sofie, just du är en av dem som fått mig att fundera på DS trainer. Just för att du springer i Kayano också.

  Patric, barfota är gratis, men jag tror hon var lite yngre när det begav sig och att hon inte sprang på svenskt underlag.

  Daniel, vet inte hur mycket jag pronerar - har varit lite olika bud från "granskarna" av mina löpbandsprovfilmningar. Är livrädd för att välja en sko som gör att jag lättare skadar mig.

  Ingmarie, FÖRLÅT! Men visst sa du att det inte gjorde något om det gick lite fortare, bara det inte var långt...

  SvaraRadera
 7. Jag tror ju att man lättare skadar sig i dämpade skor då dem får en att springa "fel". Trots att alla skor idag är så fina och dämpade så har skadorna inte minskat. Läs gärna denna artikeln:

  http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-1170253/The-painful-truth-trainers-Are-expensive-running-shoes-waste-money.html

  Jag tycker definitivt du våga på dig ett par lätta och mindre dämpade skor. Gå försiktigt fram med dem så tror jag inte det blir några problem, du kommer säkert få en starkare kropp också :)

  SvaraRadera
 8. Sa jag? Nej du. Läs mailet igen. :-)

  SvaraRadera
 9. Gå och testspring ett par DS Trainers. De flesta blir kära, men självklart kan den inte passa precis alla... Jag älskar DS Trainer som så många andra.

  SvaraRadera