...kan bjuda på mustiga berättelser om lyckade löppass, så kan jag kanske bjuda på ett recept på världens godaste kycklingsallad istället?
Jademarinerad kyckling med mangosallad kallar jag den. Och jag har snott den ur Allt om mat från 1990-talet.
Strimla och stek kycklingfilé, 500-600 gram är lagom mycket till fyra personer. Stek den inte för hårt.
Lägg den stekta kycklingen i en marinad av:
1 dl kinesisk soja
1/2 dl vatten
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk (knappt) sambal oelek
2 msk vinäger (balsam, vitvins- eller äpplecider)
2 msk sesamolja
2 msk råsocker eller liknande
4 pressade vitlöksklyftor
Kycklingen får gärna ligga där en bra stund.
Gör en salladsbädd av sallad, avocado (2-3 st), mango (2 st), och gurka. Lägg kycklingen ovanpå. Spara marinaden som extra sås. Koka glasnudlar till om du har lust.
Supergott. Och ganska passande till påsk med den gula mangon.
Ser fräscht och gott ut, tack!
SvaraRaderaPerfekt. Märkte precis att jag saknade det Allersnumret. Undras varifrån "Jade" marinaden kommer ifrån. Hade förväntat mig att det skulle bli en grön marinad, men det kanske räckte med att det var övriga kinesiska kryddor i marinaden för att den skulle få heta Jade.
SvaraRaderaLåter grymt smarrigt! Måste testas!
SvaraRaderaNamnam, det där låter supergott! Passar perfekt just nu dessutom, när jag har kylen full av gratismango från ICA.
SvaraRaderaSnorkkis, Allt om mat var det. Vill inte att mina läsare ska tro att jag läser Allers...
SvaraRaderaOj, sorry. Slarvmaja här. Glad påsk!
SvaraRadera(Bara du inte läser Svensk Damtidning... Och förresten - är du ofta ut och ränner på klubbar på måndagar? :) )