Sidor

lördag 19 maj 2012

Byta till hjul?

Tänk om det fanns ett ställe där man kunde hyra en cykel. Jo, jag vet att det finns. Men jag menar inte en Alvedon-cykel - jag menar en cykel att köra tuffa träningspass på. För att se om det kan vara min grej. Jag är inte säker på det nämligen.

Men cykel-tankar har trots allt börjat formas i mitt huvud. Allteftersom fotbesvären visat sig vara långdragna. Först måste jag bestämma mig för om det är landsväg eller skog jag vill cykla i. Racer eller Mountainbike.

Mountainbike känns mer som jag. Jag gillar skogen. Samtidigt undrar jag om jag är modig nog. Folk cyklar i min skog. På stigar där det till och med är svårt att springa. Rötter. Stenar. Branter. Jag tycker det verkar liiite läskigt.

I garaget har jag ett par in-lines. Inköpta när knäet krånglade. Jag är hyfsad på skridskor. På is. Och hemma hos mina föräldrar åker jag gärna in-lines. På en lång böljande välasfalterad men inte så trafikerad väg. I Huddinge är det något annat. Backar överallt. Och bilvägar som korsar cykelbanorna just där backarna är som brantast. Mitt hus ligger på en höjd. Ska jag lämna det närmsta kvarteret måste jag störta utför en backe som med in-lines på fötterna känns grymt brant. Jag vågar inte. Detta faktum talar nog emot just Mountainbike.

Jag kanske ska börja undersöka racer-marknaden då. En racer med bra bromsar.


14 kommentarer:

 1. Hej Anneli!
  Jag cyklar racer som alternativ träning. Både när jag är skadad, som för några veckor sedan i vaden, och i förebyggande syfte, som nu efter Arenamilen.

  För mig fungerar det ganska bra. Jag är ingen "Gym-människa" så jag vet inte riktigt vad jag hade gjot annars. Simma känns som att det "tar på fel ställe". Det är bara hjärta/lungor och inga ben alls....

  SvaraRadera
 2. Oj då, bästa att föregå.....

  Vattenlöpning har jag aldrig provat, men det är nog bra.. :-).

  SvaraRadera
 3. Jag har försökt med cykel i omgångar men det har gått lite sådär. Blir rätt stressad när pulsen inte ligger där den ligger när jag springer, och att benstyrkan inte klarar av att trampa upp pulsen. Gissar att du har stor fördel där eftersom du gillar och kör en del spinning.

  Ang mtb så har jag för mig att jag läste hos uppochhoppa-Sofy att hon varit och cyklat med en klubb som hade en nybörjargrupp. Kunde det vara nåt?

  SvaraRadera
 4. Skaffa racer och gå med i en klubb. Det är minst meck med racer, och genom en klubb får du motivation och draghjälp. Det är inte kul att "sticka ut och cykla". Det är lika okul som att "stick ut och springa" pass efter pass.

  SvaraRadera
 5. Hyra cykel hade varit nåt för mig också så hojta gärna om du hittar något ställe!

  SvaraRadera
 6. jag är på väg att bli landsvägsfrälst!! det är dock oändligt mkt enklare med landsväg i hstd än i sthlm eftersom här finns ungefär hur många vägar som helst. men det går ju att cykla i sthlm med - man ska bara veta var! då är det ju def ett plus att bo utanför stan än mitt i stan! jag vet inte riktigt hur det funkar att hyra cykel - men det borde ju gå. i spanien funkar det så iaf... så, du kanske får åka dit och testa. ;)

  SvaraRadera
 7. Köp en hybrid! Racers klarar ju knappt ens grusväg, men en hybrid funkar på båda!:)

  SvaraRadera
 8. Och jag röstar på MTB! Man behöver ju faktiskt int eköra på de värsta stigarna. Grusvägar och stenfria stigar går liiiika bra!
  Haha. Nu har du att fundera på. ;-)
  Fast i grund och botten tror jag du är en löpare... Å andra sidan behöver inte det ena utesluta det andra. Jag gör ju båda. :-)

  SvaraRadera
 9. Jag röstar för MTB! Inte för att jag känner dig - egentligen - men jag tycker du verkar vara en MTB-tjej. Dessutom är det lättare att få upp pulsen i skogen. Vilket iofs kan bero på en aning skräck... :-)

  SvaraRadera
 10. Funderar också på en racer....marknaden är grymt stor så det blir inte lätt att hitta rätt cykel! Cykel är ju super-bra komplement till löpning!

  SvaraRadera
 11. Lennart, följer du med mig till cykelaffären ;-)

  Snorkkis, är det inte allmänt känt att pulsen inte blir lika hög på en cykel? Så du kanske kämpar i onödan. Tack för cykelklubbtipset!

  SvaraRadera
 12. Katarina, ska definitivt kolla upp det där med klubb OM det blir cykel.

  Andréa, will do!

  Lisa, jag kanske kan låna din cykel när du börjat springa :-)

  Ingmarie, fast du cyklar lite mindre utomhus nu väl? Jämfört med förra sommaren. Eller har jag fel känsla?

  Bureborn, jag vill nog se mig själv som mer mountainbike - liten, grov och stark liksom :-) Förr såg jag migsjälv som ganska orädd också, men det har in-lines-upplevelsen ändrat på.

  Jenny, jag är förvånad att du inte redan har. Du är ju ett riktigt spinningproffs så racer borde komplettera bra.

  SvaraRadera
 13. Nej du har rätt men jag cyklar en del. Allt skrivs ju liksom inte på bloggen....;-)

  SvaraRadera
 14. Ingmarie, så du mörkar träning alltså ;-)

  SvaraRadera