Sidor

onsdag 4 december 2013

Människorna i systemet

Vi pratar logistik. Syster E och jag. Fix och trix för att få in de undersökningar jag behöver göra och de prover jag behöver ta mellan mina två resor - den till New Orleans och den till landet Down Under. Med blott tre och en halv vardagar emellan. Inte mycket mottagningstid att vinka på.

Säga vad man vill om sjukvården. Jag tycker mig se en hel del optimeringspotential i rutiner, processer och arbetsfördelning. Men människorna! Alla (nästan) är gulliga, förstående och tillmötesgående. Nu senast E. Vi kommer överens om att jag ska sno ett rör av en av mina uppdragsgivare (som råkar ha ett lab). Till ett urinprov. Andra prover och undersökningar lyckas E pressa in när jag ändå är på sjukhuset av bentäthetsmätningsskäl. Så gullig hon är. Syster E.

Och doktor I. Som mejlar med mig när klockan närmar sig midnatt. Stillar min oro. Svarar på frågor.

5 kommentarer:

 1. Jag skulle vilja påstå att det är tack vare människorna det sjuka sjukvårdssystemet funkar...
  Men det är många av oss som till slut inte pallar med det...

  SvaraRadera
 2. Har samma erfarenhet som du - massa gulliga människor! Och sen några som man funderar över. Undrar varför de valt att jobba inom vården när de så uppenbart tycker att andra människor är skitjobbiga. Tur att de är i minioritet.

  SvaraRadera
 3. Skönt att höra att du fått ett bra bemötande. På något sätt betyder det mkt, när man själv "representerar" vården. Man vil inte att ens vänner ska bli dåligt behandlade i en apparat där man själv har en del... Nog för att det är en väldigt stor apparat.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ingmarie, precis så. Människorna gör det. Och jag beundrar och är tacksam mot de som orkar.

  Bureborn, visst är det så att några är på fel plats.

  Lisa, jag är säker på att du ger dina patienter ett fantastiskt bemötande och just nu och i den roll du har är det verkligen gott så!

  SvaraRadera
 5. De allra flesta i sjukvården är helt fantastiska! Men som på alla andra ställen finns det så klart folk man inte klickar med. Men jag brukar tänka att det finns säkert några patienter som håller dem som sina favoriter :) Personkemi du vet.

  SvaraRadera