Sidor

lördag 29 mars 2014

Det minsta problemet

"Det är ju skitbra ju - jag får köpa massor av nya kläder" säger jag. Delvis menar jag vad jag säger. För jag tycker att kläder är kul. Men det är klart - kläder är roligare när de sitter bra. Och sitter bra gör de oftast på en inte alltför fet kropp.

Jag vet att mitt minsta problem är att jag gått upp några kilo i vikt. De allra flesta dagar tar jag det med ro. Skojar om att rynkorna försvunnit nu när ansiktet är runt som en boll. Jag vet att en del av orsaken är kortisonet. Och en annan del träningsrestriktioner. Saker jag inte kan göra så mycket åt. Men så kommer sådana dagar som idag. Dagar när jag ska gå på fest. Dagar när jag vill känna mig fin. Bland människor som inte vet att mitt hjärta är inflammerat och min kropp full med mediciner.

8 kommentarer:

 1. Men de du känner, de du bryr dig om och de som bryr sig om dig vet. Och det är väl på något vis det viktigaste...(?)
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Och att ditt hjärta blir helt bra igen förstås. :-)

  SvaraRadera
 3. Kram på dig. Vilken tur att du i grunden är så klok och stabil.

  SvaraRadera
 4. :( det är inte något konstigt att du reagerar som du gör! Även om "rundhet" inte är det största problemet.. Troligtvis har kortidonet i princip all skuld. På det som du hsr berättat har du ju reglerat kost efter minskade utgifter. Det är helt omöjligt att inte få "moon-face" av kortison... (Som det så fint heter.) Hoppas du kände dig fin ändå. För det är du! Kram

  SvaraRadera
 5. Nu vet jag inte vad som orsakade ditt problem med hjärtat, men jag tänker på dig varje dag när jag längtar ut på en lugn joggingtur trots att förkylningen inte lämnat min kropp.
  Även om lugna promenader också är skönt så är det inte riktigt samma sak....
  Jag hoppas att du kände dig fin igår och att du hade en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 6. Ingmarie, jo, jag vet ju allt det där. Rent logiskt. Känslor är något annat.

  Snorkkis, vet inte om jag är så stabil. Gråter mer än vad som syns i bloggen.

  Lisa, nja. Jag äter inget som helst socker men jag är hungrig precis hela tiden (=kortison) och då är det svårt att reglera födointaget.

  Gitsan, jag har sarkoidos i hjärtat. Varför jag har det vet ingen. Kanske en infektion någon gång för länge sedan. Kanske något helt annat. Sjukdomen är rätt dåligt utforskad och patienterna väldigt få. Men var försiktig med löpning och förkylning! Under tiden misstanken var myokardit så läste jag på en del och frågade hjärtspecialisterna och att det endast är farligt om halsen gör ont (som jag trodde tidigare) är inte sant! Många infektioner kan sätta sig på hjärtat om man har otur.

  SvaraRadera
 7. Du är fin! Rakt igenom. Så det så. Kram!

  SvaraRadera