Sidor

söndag 10 maj 2015

Reps

Läget är inte optimalt för muskelbyggande. Med allt kortisonet snurrande i min kropp. Men ändå. Jag vill motverka förfallet. Så gott jag kan.

Jag har förstått av de tränings-lärde att få reps och tunga vikter är grejen. Body Pump (som jag älskar) är ineffektivt. För många reps och knappt mödan värt. Säger de.

Men hur kommer det sig då?

Jag grottar ner mig i garaget. I mannens träningshörna. Med tunga hantlar och en överlastad skivstång. Jag gör övningar ur Olgas bok. Olgas överkropp. Vikterna är så tunga att jag absolut inte orkar en enda repetition till - utöver de få jag gör. Typ 5-6 stycken i varje set. Mina biceps skriker om nåd. Axlarna domnar nästan bort. Ryggen värker. Jag avslutar med triceps. Hittar ingen lagom tung vikt. Tänker WTF och kör lätt och många reps istället. Gissa var träningsvärken sitter? I triceps... Ingen annan muskel gör minsta väsen av sig.

Så jag undrar jag... Hur är det egentligen med det där experterna säger? Är det mig det är fel på?

2 kommentarer:

  1. Jag tror på variation. Ska man bygga och få stora muskler så sägs det att 8-10 reps är grejen.Styrka 6-8, uthållighet 10-20.

    SvaraRadera
  2. Men hur kommer det sig att jag får träningsvärk av 4x20 reps, men inte av 4x5 (med supertunga, nästan omöjliga vikter)?

    SvaraRadera