Sidor

lördag 21 november 2015

Peta eller inte peta

Folk har klagat på S. På hans sätt att leda body pump. På hans språkbruk. Visst, han är lite annorlunda. Visst, han säger åt oss på skarpen ibland. Men syftet är gott. Syftet är att vi ska göra rätt. Inte skada oss. Dra nytta av träningen. Träna rätt muskler.

Förra lördagen berättade S att han bara kommer två lördagar till. Att han inte får vara kvar på grund av klagomål... Idag visar han upp ett kuvert fyllt med lappar och printade mejl. Ett av mejlen är nog från mig. Jag har i alla fall skickat ett. Där skriver jag att jag tycker att instruktörer kan få vara lite olika. Jag tycker att det är bra att S kritiserar vår teknik och försöker få oss att utföra övningarna rätt. Visst, sättet han gör det på är aningen brutalt ibland, men om man inte gillar det kan man ju gå på någon av de "mjukare" ledarnas pass.

"Får jag peta på er?" frågar S. Sedan går han runt i salen och korrigerar. Vill man inte bli rättad får man räcka upp handen. Jag tycker det är utmärkt och blir gärna petad på för att göra rätt. Idag flyttar S min stång 1 cm under bänkpressövningen och jag känner genast mer i bröstmuskeln.

Alla lappar och mejl. S blir kvar. Och jag kommer att ha träningsvärk i bröstmuskeln i morgon. 

5 kommentarer:

 1. Men jösses! Det ärväl superbra med en engagerad instruktör! vad är det för fel på folk? :-O Bra att du mailade!

  SvaraRadera
 2. Superbra att han får vara kvar, skulle jag säga!
  Det finns säkert människor som inte "tål" den här typen av corrections, men som du säger: Då får de väl gå på ett annat BP-pass?
  Varför ska alla instruktörer vara exakt likadana?

  Får man lämna in klagomål om man tycker en instruktör är FÖR hurtig/peppig tro...? *funderar* ;-) ;-)


  Kram M

  SvaraRadera
 3. Vissa ledare gillar man, andra gillar man inte. Men precis som du skriver: man kan ju faktiskt välja bort de ledare man ogillar - och som andra kanske älskar. Jag uppskattar pet, men vill nog petet inlindat i bomull. Kanske skulle S vara lite för brutal för mig smak. Eller passa perfekt.

  SvaraRadera
 4. Ingmarie, felet på folk är att de inte vill att andra ska se att de har brister... Men S lämnar väldigt få ifred (nästan alla kan ju förbättra något) och då tycker i alla fall jag att det känns väldigt OK :-)

  Rund, för hurtig kan man nog inte bli i vår hall-chefs ögon, så sådan kritik skulle nog inte landa. man kan som sagt gå på ett annat pass - det står ju i schemat vem som leder. Det lustiga är på cirkelpassen blir man korrigerad hela tiden och det tycks inte bekomma folk.

  Bureborn, det kan vara så att han är lite för brutal. Men man får säga att man inte vill att han korrigerar just mig och då låter han bli :-) Kan inte säga att han är min favorit, men det är nyttigt eftersom man skärper sig tekniskt. Både när han petar och för att han inte ska peta :-)  SvaraRadera
 5. Hehe... känner att jag skulle vara en sån som skulle ha svårt för det där att någon skulle säga till mig. Fel och brister har jag, liksom alla andra, men just då det kommer till träning - där vill jag inte ha påpekanden. Sparar påpekandemöjligheterna till andra sammanhang. Att klaga tycker jag ändå är att ta i...

  SvaraRadera