fredag 23 mars 2012

Newton på G

Min tränare är i Albuquerque (jag får slå upp stavningen varje gång). Ändå är hon inte längre bort än ett snabbt mail eller sms.

Jag velar fram och tillbaka. Ska jag ge mig på det där 30-minuterspasset som är nästa steg i min långsamma återanpassning till löpningen? Eller ska jag vila? Foten är minimalt öm. Det är svårt att veta vad som är rätt. Vill vara försiktig. Vill komma igång. Vill vara ute i vårsolen.

Jag mailar. Ska jag? "Ja" tycker Nilsson. Och när jag ändå håller på med små pytte-pass kan jag väl lika gärna försöka mig på en ny invänjning i mina Newton? "JA" tycker Nilsson. Hon är ju liksom lite Newtonfrälst. Medan jag aldrig riktigt har fastnat i (för) de där skorna.

Mina Newton vinner inte skönhetstävlingar. Och än så länge har jag inte tävlat i dem löpandes heller.

Det känns mindre flåsigt idag, men trögt och långsamt. Klockan säger något annat. Jag springer i fem-fart utan att anstränga mig särskilt mycket. Det är ganska bra för att vara jag. I nästan sju kilometer flyter jag på. Ja, jag vet att man bara kommer sex kilometer på trettio minuter i den farten, men Newtonskor känns konstiga att gå i så jag springer några minuter till - hela vägen hem.

Och jag känner att jag snart är på banan igen.

7 kommentarer:

bureborn sa...

Åh, vad glad jag blir! Härligt!!

Löpning & Livet sa...

Roligt!! Jag har bara testat newton (gravity) lite kort på bandet på jobbet, men är lite sugen. En kollega har dem så jag ska se om jag kan låna dem för nåt pass!

Västgötskan sa...

Svårt att veta hur man ska göra. Hoppas det blev rätt beslut och att det kändes bra efteråt. :-)

Sara sa...

Låter lovande :)

Daniel sa...

Hoppas det lossnar för dig nu! .... Och riktigt snygga skor du har plockat fram! :)

Ingmarie sa...

jag tycker de är SUPERsnygga och jag har skaffat ett par ÄNNU snyggare. (Jo, det finns) tror de var extra bra för dig nu också. :-)

anneliten sa...

Bureborn, bakslag. Tyvärr.

Andréa, var jätteförsiktig om du inte redan nu är en utpräglad framfotslöpare. vaderna tar stryk i början.

Västgötskan, tyvärr fel beslut verkar det som.

Sara, tyvärr.

Daniel, smaken är visserligen som baken. men just dessa kan väl ingen tycka är snygga?

Ingmarie, vet inte om de var rätt. Kändes bra under rundan, men nu är jag typ två veckor tillbaka i läkprocess känns det som.