onsdag 27 april 2016

90% av mig

Försäkringsbolaget har fällt sin dom. Det finns 90% kvar av mig. Mitt handikapp är 10%. Jag tycker det känns aningen absurt att man räknar fram en sådan siffra. Men det är klart - hur skulle de annars göra?

I nästa mening i försäkringsbolagets utlåtande står det att arbetssituation eller fritidsaktiviteter inte tas med i bedömningen. Utifall jag nu skulle få för mig att protestera. Utifall jag skulle få för mig att hävda att jag är långt ifrån 90% av min forna löparkapacitet. Men det är lugnt - jag har accepterat läget. Jag protesterar inte. Jag är glad att jag lever, mår bra (100% bra de allra flesta dagar) och kan springa på min (nya) nivå.

Två års kortsion-kur tog slut i julas. Sakta men säkert har jag tappat kortison-kilon. Det har absolut INTE gått av sig själv. Med Lifesum (utmärkt app) har jag ordnat till maten och med PT-Anna har jag fokuserat på att bygga tillbaka lite muskler (kortison bryter ner muskler och bygger bukfett - var försiktiga med stress...). Jag räknar ut att viktmässigt är jag nu 90% av mitt allra tjockaste kortison-jag. Det tycker jag är bra jobbat av mig. Nästan tillbaka i min gamla skepnad. Ett par kilo till bara.

3 kommentarer:

bureborn sa...

Det går att sätta en exakt siffra på sånt alltså? Nog känns det absurt. Jag ser framför mig excelarket de använder för att göra beräkningen...
Siffror i alla är. Jag gissar att det går att leva livet 100 %, även om man bara är 90 % av sitt forna jag. Tycker att du verkar göra just det!
Lifesum är verkligen utmärkt app. Sambon har använt den sedan i julas och snart lyckats uppnå sitt mål: minus 15 kilo.

Unknown sa...

Jag tycker det är MYCKET bra av dig!

anneliten sa...

Bureborn, lite absurt är det. Ett sargat hjärta tycks vara lika mycket värt som en stel armbåge, när jag jämför med vän som cyklat omkull.

Ingmarie, tack!