söndag 11 september 2016

Definitioner

"Var snälla mot er själva nu" peppar Anna. Det hon menar är spinn loss som tusan och ge kroppen en omgång. I hennes värld är man snäll mot sig själv när man tränar hårt. Fine. Jag köper den definitionen.

"Nu är det bara tabata kvar" gastar Anna. Men Annas definition av tabata är förstås annorlunda den också... Istället för att vila mellan varje intervall lägger vi på mer motstånd och kör på så det ryker också i "pauserna". Som tur är är tabata-inslaget bara några få minuter. Som tur är är det på slutet av ett 60 minuter långt, mycket svettigt, intervall-spinningpass.

Lagom trött i kroppen (jodå jag var extra "snäll" mot mig själv) pysslar jag lite hemma. I öronen har jag "Introvert - den tysta revolutionen" av Linus Jonkman. Jag är inte helt säker på vad jag tycker om boken. Irriterar mig lite på förenklingar och tycker att Linus är lite lätt obehagligt "klass-indelande". Men en hel del är tänkvärt. Allt kokar förstås ner till hur man definierar introvert och enligt Linus definition så är jag nog lite sådan jag också...  Liksom 70% av befolkningen. Väldigt få är enbart extroverta. Samtidigt hyllas och efterfrågas extroverta egenskaper i dagens samhälle vilket gör att vi odlar vår extrovertism (om ett sådant ord finns) och trycker ner det introverta. Jag lyssnar vidare så får vi se...

4 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Bakvända tabatas! Så genialiskt. Den snor jag :)

anneliten sa...

Inte bakvända, Anna - full fart hela tiden. Bara att man lägger på varje gång tabata-människan räknar...

bureborn sa...

Tänker på en av mina arbetskolleger som tyckte att spinning var bästa träningsformen "eftersom ingen märkte om man fuskade". Med din Annas definition var kollegan allt annat än snäll. :-)

anneliten sa...

Alltså, varför tränar man om det går ut på att fuska? Att träna på sin egen nivå är helt OK, men att fuska?