Knäck, fudge, pepparkakor, ris à la malta, chokladpraliner... Sockerråttan som bor i mig matas och mår gott. Advent, jul och nyår.
Tjugoen dagar tar det att skapa en ny god vana sägs det. De dåliga vanorna tycks på något vis få fäste mycket snabbare. Tjugoen dagar innan sockerråttan förstår att det är nya tider och dags att flytta ut. Första dagen är imorgon. För då är glada julen slut. Hej då sockerråtta.
En trillingnöt av lite annat virke. Surdeg, fullkornsmjöl och valnötter.
Jag lade ner godis- och kaffebrödsätandet på nyårsdagen. Lustigt nog var det barnsligt enkelt. Kanske för att jag fortfarande får något sött efter träningen (som Gainomax, O´boy, frukt-och nötbar...)?
SvaraRaderaÅh, vilket härligt bröd! Recept?
SvaraRaderaCamilla, när jag har sprungit vill jag ha en knäckemacka med ost och lite kaffe. En av mina vanor...
SvaraRaderaJenny, det ur Pain de Martins (se länk till blogg) bok om surdegsbröd. Men jag ändrar förstås. Gör jag nästan alltid. Hade i fullkornsdinkel istället för rågmjöl.
jenny, det här är ganska likt det jag gjorde: paindemartin.blogspot.com/2008/01/den-godaste-sndagsfrukosten.html men, som sagt, med lite fullkornsdinkel i.
SvaraRadera