Sidor

fredag 1 mars 2013

Springa är enklare

Nybörjare. Men ändå inte. I alla fall länge sedan jag åkte längdskidor. Så länge sedan att bindningarna jag minns var stålfjädrar som satt runt hälen.

Första turen på nya skidorna är bakhal. Fel valla? Vallan är samma som makens - han har underligt nog fäste. Kan det vara mina nya skidor som är fel? För hårda så att jag inte orkar trycka ner spannet kanske? Eller är det helt enkelt åktekniken som brister?

Jag konsulterar en expert. Karin Lamberg, landslagsåkare på 80-talet, ger mig en lektion. Hon testar mina skidor också - de är tydligen perfekta. Hmm. Tekniken är det sämre med. Bra. Då har jag något att jobba med. Jag börjar med de stora grejerna, som tyngdpunktsförflyttning. Det där med att inte sticka ut rumpan får komma senare.Springa är helt klart enklare.

7 kommentarer:

 1. Ska rumpan stickas ut? En ostickande rumpa är säkert förklaringen till att det går så sakta för mig i spåret. Sambons sticker ut mycket längre. :-)
  Nog är det enklare att springa, men skidåkning är bra härligt!
  Är du i fjällen?

  SvaraRadera
 2. Nä, rumpan ska inte sticka ut så långt som min i alla fall... Dra in svansen. Särskilt uppför.

  SvaraRadera
 3. Va? Är det inte stålvajer runt hälen längre?! Haha! (Nädå, jag skojar inte. Det var det sist jag åkte också). ;-))

  SvaraRadera
 4. Låter som en intressant teknik :) . Men har du tagit dig till spåret och har vallade skidor har du ju kommit långt. Till skillnad från vissa andra...
  Själv tycker jag att löpningen är så mycket enklare just för att det inte krävs att man ska åka iväg till spår, och inte heller någon valla. Lat.

  SvaraRadera
 5. Rund, dags för dig att återupptäcka skidåkning? Rätt härligt faktiskt.

  Snorkkis, jag som trodde du var skidtjej ;-)

  SvaraRadera
 6. Härligt!
  Du ser i alla fall rätt stabil ut på bilden:)

  Det är intressant hur mkt man faktiskt kan sakna vardagen när man bara varit borta i några dagar! Ett bra tecken är det i alla fall, på att man gillar sitt liv!

  SvaraRadera
 7. "Var" är just rätta ordet :)

  SvaraRadera