Sidor

måndag 21 oktober 2013

Får man gömma lite?

Man ska dela med sig. Så är jag uppfostrad. Och så har jag nog levt för det mesta. Men nu. Nu har jag gömt choklad... Får man det? Är det förmildrande om man egentligen inte gömt, bara lagt på ett ovanligt konstigt ställe?

"Rund" skrev om choklad häromdagen. Hur nyttigt det är. Hade jag ingen aaaniiing om... Jo, det hade jag nog. Någon ruta eller två om dagen ÄR nyttigt. Det väljer jag att tro på. Särskilt om chokladen är mörk och inte alltför sockrad.

Jag blir sugen. Choklad är gott. Jag handlar. För att jag inte ska sluka alltihop på en gång (nej, jag förstår inte dem som säger att man bara kan ta en enda liten bit av mörk choklad för att sedan inte vilja ha mer) köper jag en rejält dyr sort. Så att jag av snålhet inte äter för mycket tänker jag. Men att choklad är dyr brukar inte stoppa dem jag bor med. Alltså har jag helt enkelt inte lagt chokladen där choklad brukar ligga i vårt hus. Jag har inte gömt den. Nejdå. Jag har bara lagt den lite oväntat. Det får man väl?

Sextio kronor för 100 gram. Då vill man ju inte moffa i sig hela på ett kick. Eller att någon annan ska göra det. Å andra sidan. Om jag köper en lite billigare sort nästa gång. Och låter de andra hjälpa till. Då äter jag ju inte heller för mycket - för det hinner jag inte. Och jag slipper känna mig snål.

5 kommentarer:

 1. Klart man får gömma den... ;-))

  SvaraRadera
 2. Såklart du får! De kanske har gjort likadant...;-)

  SvaraRadera
 3. Man får absolut gömma lyxchoklad! Bara man inte lyckas gömma den så väl att man hittar den först ett halvår senare när den smält sjuttioelva gånger och blivit vitprickig.

  SvaraRadera
 4. Haha, jag gömmer allt möjligt. Sånt som är dyrt och som jag vill unna mig ibland, och som jag inte vill att vissa andra gloffar i sig på två sekunder framför datorn utan att ens smaka hur gott (DYRT!) det är...

  Du har min välsignelse. Göm på bara!

  SvaraRadera
 5. Rund, det är på sätt och vis "ditt fel" att jag hamnade i den här situationen så om någon av de mina blir sur så... ;-)

  Inte P tror jag, men C brukar ha godis på sitt rum...

  Bureborn, ingen större risk - gömd nära mitt skrivbord :-)

  Anna, när man lever med "labradorer" som inte förstår att uppskatta det extra fina... Tack för din välsignelse - det känns genast bättre :-)

  SvaraRadera