onsdag 2 juni 2010

Innovativ?

Hur undvika mara-inducerade skavsår? Har sett en och annan blogg-kommentar om något som heter "BodyGlide". BodyGlide ska vara bra mycket bättre än vaselin på att förebygga skav på diverse kroppsdelar. Jag har aldrig testat vaselin - tycker det verkar lite väl kladdigt. Skavsår har jag fått.

Möte inne i huvudstaden idag. Såg till att ta vägen förbi Runners Store. De borde ju ha allt vad en löpare kan behöva, eller? Men icke. BodyGlide hade de aldrig hört talas om. Istället föreslog de barnolja.

Fortsatte raskt till Apoteket. I sökandet efter barnolja föll mina ögon på en tub glidmedel. Borde väl funka tänkte jag och kände mig innovativ. För säkerhets skull blev det en liten flaska barnolja också.Har testat lite (på handen - var annars). Både barnoljan och glidmedlet torkar efter en stund, men lämnar en filmaktig yta. Vilket funkar bäst tro? Och vågar jag hiva upp en tub glidmedel på Östermalms IP?

11 kommentarer:

K sa...

Bodyglide är också en slags glidmedel ;O)
Nöden har ingen lag......

Miranda sa...

Jag använder vaselin men det där ju ganska kul..haha kvarför inte?

Lisette sa...

Vaselin är min gud när jag springer långt - kladdar in hela fötterna ordentligt, grenen, armhålor och en sträng längs med ögonbrynen för att så länge som möjligt slippa salt svett i ögonen.
Glidmedel var ju en kul variant - men tror att det torkar för snabbt...

Daniel sa...

Glidmedel var ju ett roligt alternativ om inte annat! ;)
Tror du kan få tag på BodyGlide där dom har dykarutrustning, surfingsaker och annat. Brukar vara bra mot skav från våtdräkten.

Anna sa...

Jag hade kört på glidmedel bara för att få lite höjda ögonbryn på lördag;)

Sofie RW sa...

Detta var ju verkligen innovativt. Jag har bara testat vaselin-varianten, och det verkade fungera bra - 12h och inte ett skavsår. Ska bli kul att läsa sen hur dina medel funkar :)

Patric sa...

Risken är att du blir diskad under loppet. Reglerna säger att man inte får gliiida runt banan. Det är löpning som gäller.

Löpning & Livet sa...

jag har faktiskt aldrig testat nåt av det där, men hört väldigt mycket gott om body glide. (vet att det finns på vissa löplabbetbutiker) har faktiskt klarat mig ifrån skavsår, men kanske borde köpa nåt för säkerhets skull? och glidmedel funkar säkert lika bra, haha :)

Ingmarie sa...

Vaselin är ett säkert kort. jag har "äkta anitskav-vara" till dig med. :-)

Erik sa...

Klart du törs. Det sägs att Östermalms IP är den mest toleranta idrottsplatsen i hela Sverige när det handlar om innovativa handlingar inför 42 195 meter löpning.

anneliten sa...

K, jo jag insåg samma sak när jag googlade - så du tror på klick-varianten alltså?

Miranda & Lisette, jag tycker vaselin verkar jättekladdigt!

Daniel, tack för tipset - vet numera att man kan skicka efter från Löplabbets web-shop, men jag var för sent ute.

Anna, vad gör man inte för lite uppmärksamhet ;-)

Sofie, lovar fullständig rapport - kanske testa barnolja på ena kroppshalvan och glidmedel på den andra - som den sanna vetenskapskvinna jag är.

Patric, det har jag inte tänkt på! Måste kolla reglerna!

Andréa, inga skavsår - vilken tur!

Ingmarie, ska man smörja fötterna också?

Erik, Östermalm och tolerans - nja...