torsdag 30 december 2010

HQ

Jag är rätt normalbegåvad tror jag. Och kan nog föra mig OK i sociala sammanhang. Godkänd IQ och EQ om jag själv får dömma. Men hur smart är jag när det gäller min egen hälsa? Om det fanns en Health Quotient, en HQ - hur skulle jag hamna då? Högt eller lågt?

Jag äter nog hyfsat bra. Och tränar regelbundet gör jag. Kanske blir det något glas vin i överkant ibland. Och en del godis. I stort sett ser jag mig nog som ganska hälsosam. Högt HQ för det mesta.

Men inte idag. Två vilodagar och jag klättrar på väggarna. Förkylningen är kvar och huvudet värker. Vad gör jag då? Proppar i mig en Treo och sticker till gymmet. Trettio minuter core kan väl inte vara så farligt?

Jag har tränat core förr. Hemma. Men aldrig i ordnade former. Ett pass är definitivt mycket bättre och jobbigare än vad jag åstadkommer på köksgolvet. Karolina instruerar och peppar och mage och rygg får sig en rejäl omgång.

Nöjer jag mig med det? Nej. Upp på bandet för lite lugn löpning. Ska bara känna hur det känns i någon kilometer eller två. Jag kliver av efter fyrtio minuter och drygt åtta kilometer. Med treo i kroppen känns det helt OK. Hög HQ? Kanske inte. Vi får väl se om det straffar sig.

9 kommentarer:

Fitnesscoachen sa...

Oj, hmm, ja det kanske inte var så bra. Jag hoppas det inte känns värre igen imorgon. Men visst är det skönt att få bikta sig lite i bloggen? ;)
Kram

Ingmarie sa...

Hm...
Ja du vet vad jag tycker (kolla annars mailen) men "en gång är ingen gång" heter det. ;-) KRAM

Löpning & Livet sa...

Nä det där var kanske inte så högt hq :) Men som ingmarie säger; en gång är ingen gång :)

Sofie RW sa...

HQ som HQ :)

Core med huvudvärk låter dock som rena mardrömmen, så att du fixade det är imponerande. Ännu mer imponerande att du erkänner dina förehavanden här offentligt. Skulle vissa andra aldrig göra.

Unknown sa...

Tack för det gångna året anneliten. Din kärnafulla betraktelse över livet och dess skeenden är underbart att läsa om. Ser fram mot att följa dina vidare öden och äventyr 2011.
'

Peace Love och Löparskor!

anneliten sa...

Fitnesscoachen, jag mår mycket bättre - så det gick bra denna gången. Men jag vet att det är dumt gjort...

Ingmarie, det var dumt - I know. Skrämmande nog läste jag att 30-50% av alla maratonlöpare tar NSAIDs inför lopp - för att förebygga ömmande muskler. Forskning visar att det inte ökar prestationsförmaågan eller förhindrar muskelnedbrytning.

Sofie, treon fixade huvudvärken så det var inga problem.

Jesper, tack själv! Dina kommentarer värmer.

anneliten sa...

Andréa, en gång kan vara en farlig gång - så det var rätt dumt faktiskt. Att maskera symptom är inte smart eftersom symptomen är kroppens sätt att tala om vad den pallar och inte.

Erik sa...

Tror mig känna igen känslan att man blir stressad och vill träna trots att man egentligen vet att man inte borde. Trots det hoppas att du tänker efter en gång till nästa gång liknande dilemma uppstår.

anneliten sa...

Erik, nä inte stress - mer som rastlöshet i kroppen, typ...