torsdag 19 maj 2011

Det har jag löpningen till

Löpningen är många saker för mig.

Löpningen är ett sätt att hålla min kropp vältränad och frisk. När jag var 22-23 sisådär var kroppen självklart stark och hälsan inget jag egentligen funderade över. I 45-årsåldern är inställningen hos mig annorlunda.

Löpningen är ett sätt att släppa ut ånga. Det händer att jag för långa samtal för mig sälv med individer som på ett eller annat sätt stört mig. När jag står i duschen är frustrationen borta. När jag sedan träffar personen på riktigt kan jag, i en lite mer balanserad ton, uttrycka vad som stört mig. I alla fall för det mesta. Och ibland behövs det inte ens. Jag pratar liksom färdigt med mig själv.

Löpningen är ett intresse (hobby låter så fånigt). Det är nog här tävlingsdelen i det hela kommer in. Att se hur bra jag kan bli. Med mina förutsättningar och genom att mixtra med träningsupplägg och prylar.

Löpningen är rekreation. Återskapande. Jag andas. Jag slappnar av. Jag återskapar mitt harmoniska jag. Nåja, hyfsat harmonisk i alla fall...

Återskapandet behövde jag ikväll. Jag lämnade klocka och pulsband hemma. Jag sprang planlöst i skogen. Nu är jag ganska lugn.

7 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Ja tänk vilken tur att löpningen finns! Den gör oss (mig) så mycket gladare och mer harmonisk.

fitnesscoachen sa...

Löpning är precis allt det där för mig, dessutom är det en chans för mig att ha egen tid. Utan någon som ska vara social. Det behöver jag ibland. :)

Erik sa...

Väl fångat!

Ingmarie sa...

Absolut de bästa anledningarna! :-)

Lennart sa...

Hej!
Kan bara instämma i allt! Det är precis lika dant för mig.

Lisa sa...

Vist är det underbart med såna pass. I skogen, utan krav. Det är egentligen därför man älskar löpning. (Men utan de andra, kravfyllda passen, skulle mn ju inte gå framåt, eller kunna njuta av de sköna löppassen...)

anneliten sa...

Andréa, minns en tid av knäskada - då fanns inte löpningen och det var inte bra för mitt humör.

Fitnesscoachen, egentid - det glömde jag. Det är en mycket god anledning.

Erik och Lennart, det tycks lite universalt vad löpningen betyder för löpare.

Ingmarie, :-)

Lisa, precis som Alfons Åberg. Likadant hela tiden så vet man inte när det är bra.