onsdag 4 april 2012

Augusti-påsk

Jag läste för väldigt länge sedan en bok med titeln "August". Jag var 19 år och fick en insikt. Boken handlade om några människor i New York och deras beroende av sina "shrinks". Det var på 80-talet och första gången jag hörde talas om att vanliga människor kan gå i terapi. Att man inte måste vara psykiskt sjuk. Det räcker med att vara lite stukad.

I augusti tog alla "shrinks" i New York semester. Och de stackars klienterna hade ångest. Inför och under. De hade ett behov och de kunde inte fylla det.

Jag tänker på boken när jag läser mitt gyms skylt över öppettider i påsk. Skärtorsdagen till 16.00. Långfredag STÄNGT. Påskafton STÄNGT. Påskdagen STÄNGT. Annandag påsk öppet till 16.00.

För en alternativträningsberoende slår ångesten till. Jag bokar snabbt skärtorsdagens sista gruppträningspass: Spinning följt av CXworx. Mitt på dagen. Sedan ser jag framför mig en lång väntan till annandagen.

Och jag tänker att löpning ger så mycket större frihet att tillfredsställa sitt träningsberoende. Utomhus är aldrig stängt.

7 kommentarer:

Erik sa...

Härligt hur kopplingar kan uppstå. Glad Påsk på dig!

Träningsglädje sa...

du borde kunna cxworks utantil by now - kör hemma vettja!

Lotta sa...

Skogen har aldrig stängt - tack och lov!

Lennart sa...

Att gymet var stängt så mycket! Finns det inget annat gym du kan gå till?

Fina ändringar du har gjort på bloggen också.

Lisa sa...

Gissa om jag känner igen mig!! Det är i situationerna man önskar att man hade köpt sats kort,, eller kunde SPRINGA!

Ingmarie sa...

Det är helt galet! Eriksdal och Forsgrenska har dock öppet alla dagar utom fredag.

anneliten sa...

Erik, associationer - dem kanman ju till och med försöka använda till sin fördel. Mental träning. Men inte just i detta fall.

Träningsglädje, ja jag har ett gummiband. Bara musiken som fattas. Och en peppande ledare.

Lotta, jag tog en skogspromenad igår. Till och med det känns i foten.

Lennart, inte som inte kräver medlemsskap och årslång bindningstid på månadsbetalningar. men du har rätt - jag kanske ska gå med i SATS.

Lisa, allra helst springa. Vi är två stackare vi. Jag känner med dig och du känner med mig. Du kan få låna min rygg om jag får låna din fot.

Ingmarie, synd att det är stängt fredag. Lördag - söndag är jag i Katrineholm.