söndag 8 juli 2012

Bästa sommarträningstips. Eller ren tur...

Jag tävlade hos Miss Agda för ett tag sedan. Och jag vann! Igår kom en snygg Röhnisch-bikini med posten. Jag gillar Röhnisch bikinis. De sitter bra och är snygga. Och om man, som jag, vill ha lite stöd  kan man välja en ordentlig BH-modell, med bygel och allt.

Miss Agda ville ha våra bästa sommarträningstips. Mitt bästa sommarträningstips är löpning i skog och mark. Men det skrev jag förstås inte. För det vet ju alla.

Istället skrev jag om studsmattan: Ett jättebra träningstips är att låna barnens/grannbarnens/syskonbarnens studsmatta. Om man hoppar ordentligt, med vristspänst och spänd kropp, så tränar man både kondition (jodå det är riktigt flåsigt om man hoppar ordentligt) och en massa små stabiliserande muskler i bålen. Och benen får jobba. Man kan förstås få dubbel glädje genom att hoppa med sitt barn också, men för att man ska kunna hoppa så att det blir träning och inte bara lek bör nog barnen vara lite större. Och ALDRIG mer än två personer på mattan. Så undviks skador. Jag har verkligen haft jättemycket kul med mina barn på studsmattan, och fått massor av gratismotion och styrketräning på köpet. Vi har haft vår studsmatta (från trampolinspecialisten) i 11 år och den håller än! Många hundra hopptimmar för barnens del och ganska många för mig. En bra investering i välbefinnande för både barn och vuxna.Om det är det bästa sommarträningstipset är förstås subjektivt. Lotten hjälpte mig att vinna.

PS. Studsmattan funkar utmärkt som solsäng också. I snygg bikini.


6 kommentarer:

Unknown sa...

Skönt och grattis, själv springar jag intervaller med två slangväskor runt runt brandstationen =)

Peace Love och Löparskor!

Löpning & Livet sa...

Finns de i balkongformat också ;) Ytterligare en anledning att skaffa hus... :)

Västgötskan sa...

Ja studsmattan kan vara riktigt jobbig! Bra tips!

Och grattis till bikinin! :-)

Ingmarie sa...

GRATTIS! Vad kul! (Jag kanske ska lägg a in studsmatteträning i ditt träningsprogram...? :-) )

Lisa sa...

Haha, grattis:) vilket fyndigt tips! rohnisch ar verkligen bra nar det galler traningsklader (har inte testat bikinis darifran, men jag kan tanka mig att de ar bra!)

anneliten sa...

Jesper, bra tips där - får man låna slangväskor på brandstationen eller måste man bli brandman :-)

Andréa, som sagt LÅNA. Någon du känner har säkert.

Västgötskan, jag inser att min kondis är rätt kass efter skadan - jag flåsar som en blåsbälg efter bara några minuter :-)

Ingmarie, det behöver du inte - den gör jag som bonus och bara för att det är så kul.

Lisa, kanske inte det bästa för en bråkig rygg. Men bra för att förebygga ryggbråk - tror jag.