måndag 17 juni 2013

Sommar och läsning och tips

Jag har ingen hängmatta. Men hängmattebristen till trots så blir det nog mer än vanligt läst på sommaren. Jag tror det är så för fler än mig. Läge för lite tips kanske? Håll till godo - här är mina senaste "likes":

Maskarna på Carmine Street av Håkan Nesser. Jag ryser när jag tänker på hur det skulle vara att spårlöst tappa bort ett barn och sedan försöka leva vidare i ett barnlöst äktenskap.

När duvorna försvann av Sofi Oksanen. Vilka insikter i hur det kan vara att vara människa under krig och under ockupation.

Fjärilseffekten av Karin Alvtegen. Jag älskar Karin Alvtegen - varenda bok hon skrivit är fantastisk!

Alla tre "like-böckerna" råkar handlar om vardagsmänniskor och vardagsliv i rätt extrema situationer. Historier som leder till eftertanke. Historier som ger mig något. Samtidigt som de underhåller. Det är då läsningen är som bäst.

Jag läser på två sätt: gammaldags vanliga böcker och så Storytel. Storytels ljudböcker gör disken roligare. Storytel följer med mig på promenad.

5 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Åh, den sista måste jag definitivt skaffa! Gillar också henne men det var många år sedan jag sist läste något av henne. Har det kommit många de senaste åren? Har läst de tre första tror jag.

Lennart sa...

Jag gillar Håkan Nesser så tipset om Maskarna på Carmine Street tar jag :-).

Ingmarie sa...

Ett alternativ ytterligare är alla fina Podcast som finns. :-)

Lisa sa...

Fjärilseffekten är verkligen bra!
De andra har jag inte läst, men snor åt mig av tipsen:)...

Kanske att storytel skulle vara något för mina stillasittande cykelturer i trädgården?

anneliten sa...

Andrea, Alvtegens näst senaste (En sannolik historia) är väldigt bra.

Lennart, jag gillar också Nesser. Just denna lyssnade jag på med honom själv som uppläsare. Han skriver bättre än han läser tycker jag nog tyvärr.

Ingmarie, nja, föredrar faktiskt böcker.

Lisa, absolut storytel på cykeln! Asbra att diska till också :-) Får jag din mailadress kan jag skicka gratisbok till dig.