tisdag 17 september 2013

Vanlig tisdag - äntligen!

Jag råkar på Sofie på parkeringsplatsen. Den vid skolan. På vanliga tisdagar är parkeringen framför gymet alltid full. På vanliga tisdagar går jag på Sofies spinnig. Men det är klart - det är ju ett tag sedan en tisdag innehöll just spinnig.

"Ska du?" frågar hon. "Får du?" och "Vågar du?" "Ja, jag tänkte att du nog har Bee Gees Stayin' Alive någonstans på din ipod och att du nog kan hjärtmassage" svarar jag. Stayin' Alive har nämligen helt rätt takt för hjärtkompression - snabbare än de flesta tror. "Äh, vi har nog en sån där hjärtstarter-grunka någonstans" svara Sofie. Jag skojar. Sofie skojar. Jag har pulsklockan på armen och jag ska hålla mig i skinnet har jag tänkt.

Jag är lite nervös när jag går in i salen. Inte för att jag ska ramla av cykeln eller så. Inte för att hjärtat ska klappa ihop. Nej. Jag är orolig för att jag ska bli besviken. Jag är orolig för att klockan ska pipa vid minsta tramp. Det gör den nu inte. Jag har hört att det är svårare att få upp pulsen på en cykel än springandes. Det tycks stämma. Jag får visserligen bryta de flesta fartökningar långt innan Sofie tycker att de är över. Men jag kan ta i mer än jag trodde. Mycket mer än när jag springer. Jag svettas. Svetten blandas med tårar. Lyckotårar. F*n vad jag älskar vanliga tisdagar.

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Och fan vad GLAD jag blir!!!!!!

Lennart sa...

Underbar läsning!

Jag tycker också att det är svårare att få upp pulsen på cykel.

Kämpa på!

Lisa sa...

Åh vad underbart!!! Endorfintårar är inte helt fel ibland :) Så himla skönt att det funkade!

Snorkkis sa...

Vanligt är bra. Fruktansvärt bra!