torsdag 7 augusti 2014

Jag tror det blir vinter

Inte än. Men snart. Snart behövs varmare kläder.

En bit från mammas hus ligger Vingåker. I Vingåker ligger en gammal syfabrik som min mamma jobbade i när hon var ungefär lika gammal (ung) som mina döttrar är nu. Jag tror inte hon sydde träningskläder. Jag tror inte tyget var funktionsmaterial. Men jag tror de hade roligt - alla sömmerskorna som satt på en lång rad.

Nu är syfabriken Outlet. Och jag brukar ta ett varv dit ibland. När jag hälsar på hos mamma. Denna gång blev skörden lite träningskläder. Till vintern och till inomhusträning. Och en datorväska. Och ett par ursnygga skor som jag aldrig ens skulle komma på tanken att springa i. Det skulle vara till bussen då...

Tjock tröja och vindtät väst från Craft. Jag vet att det passar bra när det börjar bli kallt. Halva priset mot i affären känns ganska lagom dyrt.

5 kommentarer:

bureborn sa...

Du kommer att vara supersnygg längs vägarna i vinter! För visst kommer den i år också. Jag anar den redan i luften.

anneliten sa...

Bureborn, här anar vi inte hösten på något annat sätt än att det börjar bli lite mörkt om kvällarna. Värmen fortsätter oförtrutet.

Lisa sa...

Otroligt snygg väst måste jag säga:)
Personligen vill jag bara shoppa sporttopar. Vägrar inse att det är augusti...

Staffan sa...

Är det bra, Vingåker? Vi har funderat ibland på att åka dit, har ofta innebandymatcher med sonens lag på diverse ställen i Sörmland där en avstickare kan passa men tvekar då vi blivit väldigt besvikna på sortimentet på andra Outlets.

anneliten sa...

Lisa, visst är den!

Staffan, nja, det beror på vad man är ute efter. En del träningskläder (Craft, Rhönnisch mfl), massor av Tiger - kostymer/dräkter, jackor, rockar/kappor, väskor, skor - det var nog en ren Tiger-outlet från början. Nu finns där också andra "finare märken" som Boomerang, Philipa K, Odd Molly. En del är udda design eller ovanliga storlekar, men jag hittar alltid ganska mycket.