söndag 1 mars 2015

Behöver man spinningskor?

Hur mycket saker behöver man egentligen? Vad kan man vara utan? De flesta i spinningsalen har spinningskor. Men inte alla. Jag har haft mina väldigt länge. För grejen med spinningskor är att de håller forever (i alla fall de jag har). De är ju inte som löparskor, vars sulor alldeles tydligt slits och förlorar stunsen.

Under tiden jag har haft mina skor har jag många gånger fått frågan om det är någon skillnad. Nja, kanske kan man "dra" lite bättre och inte bara "trycka" har jag nog svarat. Så att man jobbar hela trampvarvet med båda benen samtidigt. I övrigt inte så mycket skillnad. Har jag nog sagt.

Idag glömde jag mina spinningskor hemma. Cyklade istället i de löparskor jag har på alla gruppträningspass (nej, jag har inga speciella skor för gruppträningspassen och just nu så kör jag i ett par gamla Saucony fastwitch som jag nog aldrig egentligen sprungit i - de har bara hamnat i gymbagen och stannat där).

Med hårt åtspända tå-korgar gick det hur bra som helst att "dra". Det jag istället inte riktigt gillade var att "trycka". Skon kändes för mjuk och vek sig liksom runt trampan. Men inte så mycket att jag faktiskt tänkte på det varje minut under passet. Nä. När svetten droppar och Anna peppar hamnar fokus någon annanstans. Så svaret är nog nej - man (eller i alla fall jag) behöver inga särskilda spinningskor. Egentligen. Men gärna ett par skor med stum sula.

3 kommentarer:

Anna (orka mera) sa...

JOOOO! Man behöver spinningskor. Att spinna i gympaskor är den värsta upplevelsen ever. Jag går nästan hellre hem om jag glömt skorna. Spinningskor och egen ohalkig yogamatta är de livsnödvändigaste prylarna man behöver för att träna på gym. Resten kan kvitta.... :)

Anonym sa...

Jag har aldrig haft spinningskor, så jag kan inte uttala mig alls.
Kanske lika bra att inte skaffa några, så kan jag fortsätta att tro att det känns ok (på de få passen jag går på)...? ;-))

Kram M

anneliten sa...

Nu blir jag nyfiken Anna - vad är det som är så hemskt? Min spinning-Anna (hon som ledde passet igår) har aldrig spinningskor. Men om jag ska vara riktigt ärlig så vill jag helst ha mina också. Men ar bara att det inte är ett absolut måste. För mig.

Rund, spinning är bra alternativträning ju. Och jag erkänner ändå att spinningskor är lite bättre om man råkar ha pengar över :-)