söndag 23 augusti 2015

Utmanande bollar

Lånehunden F visar med sitt kroppsspråk att hon lagt ifrån sig bollen någonstans. Hon vill att jag ska kasta den så att hon får jaga. Bara jag hittar den... En gammal blek tennisboll är svår att upptäcka bland skogens buskar och ris för vilket skarpt människoöga som helst (inbillar jag mig). I mitt fall är jag dessutom just idag utan linser.

"Kom" sa Sofie när jag fredagsspinnade för henne. Nytt för höstens Huddingehall-schema har hon lagt in ett pilatespass med boll på söndag eftermiddag. Jag kommer. När jag 45 minuter senare lämnar salen lovar jag att ge passet en chans. Jag lovar att komma minst två gånger till. För att bemästra pilatesbollen behöver man muskler som jag inte har. Man behöver balans som jag inte har. Men man kan ju alltid försöka öva upp sig tänker jag.

En helt annan "boll" är mitt nystan av nästan 400 meter supertunt och svindyrt lyxgarn från Madeleine Tosh. Jag har två likadana bollar och tanken är att de tillsammans ska bli en sjal. Mönstret är inte komplicerat på något sätt men jag inser att det kommer att ta tid. Grymt mycket tid! Utmaning här är att inte tröttna.

Det ska bli en sjal. En slags "plisserad" sak. Om den någonsin blir färdig.

2 kommentarer:

Ingmarie sa...

Och roliga bollar!
Hoppas ljumsken/benet är bättre! KRAM

anneliten sa...

Benet är bra, tack.