tisdag 8 oktober 2013

Är olydig igen men har inte kul

Jag ser mig själv som rationell. Men man lär sig om sig själv när det är på riktigt. Rent logiskt resonerar jag mig fram till att läkaren har fel i att ge mig totalt träningsförbud. Rent logiskt tror jag inte att det är farligt att bryta mot "doctors order" så länge det inte handlar om högintensiv träning. CXworx är inte så högintensivt. Ändå har jag svårt att slappna av. Känner efter. Känns det inte lite konstigt i bröstet? Slår inte hjärtat lite udda? Nä, det var inte alls kul att vara olydig idag. Och jag inser att jag inte bara är irrationell, jag är långt ifrån så tuff som jag trodde.

5 kommentarer:

Lennart sa...

Ta det lugnt. Insatsen känns lite hög.

Ingmarie sa...

Jag hade reagerat exakt likadant.
Vi behöver ses...

Lisa sa...

Hmmm. Men kanske är wetvest bättre? Pulsen varierar ju inte lika mkt under ett poolpass liksom?

Jag förstår verkligen att du bli paranoid! Jag har varit jätteföriktig med all form av "annorlunda träning" med tanke på ryggen. Och det är bara en rygg.

anneliten sa...

Lennart, jo fast rent logiskt har jag svårt att förstå att jag inte får träna alls. Inget har ändrats till det sämre i mitt hjärtstatus sedan jag efter arbetsEKG fick börja lite försiktigt igen. Det som hänt är att en läkare tittat en gång till på några magnetröntgen-bilder och tycker sig se en förändring som kan tyda på en ovanlig och allvarlig sjukdom. Men den bryter nog inte ner mitt hjärta på några dagar. Om den gjorde det skulle de väl inte vänta med biopsi och behandling i flera veckor? Det känns som om det är så enkelt för dem att bara slänga ur sig träningsförbud. Utan att tänka på att det bidrar till att jag känner mig riktigt sjuk.

Ingmarie, när kan du? Fredag lunch på mitt nya favorithak yogayama?

Lisa, jo, det har du nog rätt i. Hinner du någon wv inför den stundande Norrlandshelgen?

Lennart sa...

Ja, jag kanske är som de där läkarna :-).