måndag 9 juni 2014

Sju år i taget

Dr L lägger en liten grunka över min ICD. Pace-ar. 90 bpm. Mäter något. Motstånd kanske. Elektroderna sitter utmärkt tycker han. Och jag har inte varit i närheten av att få en stöt vad han kan se. Inte under body pump. Inte under de senaste dagarnas raska skogspromenader - med 77-årig mor i utmärkt fysisk form som pådrivare.

Fortsätter det så här är prognosen att batteriet håller i sju år enligt Dr L. Batteribyte innebär ny operation. Hela dosan byts och bara elektroderna får sitta där de sitter. Sju år låter ganska länge. Sju år är ovanligt länge försäkrar Dr L. Å andra sidan... När jag är lika gammal som min mor är nu ska jag - med den takten, ha bytt fyra gånger.

2 kommentarer:

MarathonMia sa...

7 år är en evighet och ingenting. Fast jag förstår att när det gäller obehagliga saker är det jobbigar. Men kanske det är så att utvecklingen gått framåt om sju år så att batteriet de byter håller 10, 20 eller 100 år! Då jädrans får dina barn hänga med i spåret!

anneliten sa...

Mia, precis så kanske det blir. Mindre och med längre livslängd. Den jag har nu är rätt synlig och inte snygg - tur att resten av kroppen ser ut som den gör så att jag inte frestas att gå i bikini ;-)