måndag 7 juli 2014

Hur klara värmen?

Klart att man inte får klaga. Inte nu när det äntligen är sommar. Eller får man det? Liiite kanske.

Jag klarar inte riktigt träning i värme. Och jag har egentligen inga tips till andra i min situation. I alla fall inga revolutionerande. Tunna, lätta kläder är väl en självklarhet... Alla fattar väl att man måste dricka mycket... Före-under-efter.

Att ställa sig strategiskt - så att ventilationen blåser på mig i body pump-salen, är något jag lärt mig. Det är inget tips egentligen. Mer min hemlighet. För alla kan ju inte stå på samma blåsiga fläck.

Men utöver det har jag inga tips. Mer än att undvika. Jag sparar dagens löpning till i morgon. Tidig morgontimme i skogen. Det borde funka. Där och då borde det vara ganska svalt.

8 kommentarer:

Rund är också en form! sa...

Sounds like a plan.
Håller med dig; Det är olidligt... Men vi får bara viska det tror jag. ;-)

bureborn sa...

Jag har aldrig förstått varför man inte får klaga på värme. Klart man får göra det! Är man inte värmetålig så är man inte. Som du. Och Malin. Och jag. Fram för fler blåshål i träningslokalen!

Snorkkis sa...

Läste detta för en timme sen och tänkte "näe - idag blir det nog varmare än varmt, bäst att springa innan solen blivit för varm". Så tack för pushen att springa i tidiga morgontimmen - det var så skönt, och med ett dopp på det kunde dagen inte ha startat bättre.

anneliten sa...

Rund, men det är mycket med värmen som jag gillar. Sitter ute nu - efter halv 9, i tunnklänning om med ett kallt glas vitt. Underbart.

Bureborn, får och får - klart man får. Men det är lite som att vara en party-pooper och tråk-kärring. Och det vill man j inte vara.

Snorkkis, visst är det underbart att börja dagen med träning! Oavsett anledning. Men det vet ju du om någon som gör sådant till vardags - varje dag!

Maria sa...

Äntligen värme! Det är så få dagar om året - njut! Du hinner träna när det blir kallt och regnigt igen. Promise.

Ingmarie sa...

Jag säger som Maria! Det är promillefå dagar/år det är så varmt att man kan kalla det varmt.
Däremot är det oräkneliga kalla...

anneliten sa...

Maria, men om man är träningsknarkare går det liksom inte att låta bli bara för att det är varmt. Antar att man får skylla sig själv lite för att man satt sig i missbruket :-)

Ingmarie, tror inte riktigt du säger som Maria (som säger låt bli träningen när det är varmt :-)). Tror inte riktigt heller att man kan förstå om man inte är känslig. Eller så känner alla likadant (illamående, tröghet, irriterat humör) - bara det att jag inte klara det :-)

Anders sa...

Förmågan att tåla värme är som med mycket annat genetisk, jag tror jag läste nånstans att det har att göra med kroppsytan; ju lägre desto bättre värmetålighet. Jag presterar själv bäst i ca 10 grader.