torsdag 6 november 2014

Pannband och simglasögon

"Pannband?!? Men det är ju så himla eighties" säger jag.

Jag ligger och blundar medan Hudterapeut-Anna sätter en liten frans på var och en av mina ögonfransar. Mina egna är få, korta och stubbiga. Mycket mer så nu än förr och jag skyller som vanligt på kortisonet. Eller kanske betablockeraren.

Korta, stubbiga ögonfransar är visserligen en världslig sak. Men det är inget kul. Så jag bestämmer mig för att unna mig lite fake-fransar. Inte riktigt lika långa och svepande som dotterns. Nej jag väljer de kortaste Anna har. Dels för att jag vill att det ska se naturligt ut, dels för att Anna håller med om att mina egna fransar inte är helt friska och därför kanske inte orkar bära så mycket mer. Vi får se. Nästa gång kanske jag vågar lite mer.

Men vad var det nu med pannband... Jo mitt under pill-jobbet påpekar Anna att svett som rinner i ögonen inte är så bra för limmet. Fransarna kan lossna i förtid då. Lite småpanik får jag. Jag som svettas floder när jag tränar. Och det brukar definitivt rinna i ögonen. Allra särskilt i den varma spinningsalen. Simglasögon föreslår jag och ser scenen framför mig. Jag på spinningcykel med goggles... Pannband tycker Anna. Ja, varför inte. Jag kanske kan starta en ny 80-tals-våg där i spinningsalen.

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

men det är modernt! Kolla många av de stora traillöparna bara! In med det i spinningsalen också! Mycket färg och kanske glitter? :-)

Staffan sa...

2010-talets variant på pannbanden är väl buffen - jag fattar faktiskt inte hur jag kunde klara mig utan innan, fungerar som halsduk, mössa, pannband m m m m. Fantastiskt!!

Anna (orka mera) sa...

Finns jättefina!! Men du behöver inte ha dem utanpå håret som Björn Borg...

Och medan du funderar på pannband kan du roa dig med några frågor jag har skickat vidare till dig : http://piggelina.se/2014/11/fem-fr-fem/

anneliten sa...

Ingmarie, jag fegade ur och köpte ett vitt och ett svart och valde bort det rosa...

Staffan, men är de så svettabsorberande de där buffarna? Jag har ett par jag fått (bland annat från New York marathon) men de är i ett material som nog är mer svettavstötande än uppsugande.

Anna, var finns de fina? Jag hittade bara åttiotals-varianter på sportaffären.