måndag 15 mars 2010

Gandhi-land

Framme i staden där Mahatma Gandhi hade sitt Ashram. Utgångspunkten för hans långa vandringar och hans icke-våldsbaserade frihetskamp mot britternas styre. Ahmedabad heter staden. Gujarat provinsen.

Vy från mitt hotellfönster. Undrar vad rutorna (nere till vänster) på marken betyder? Markeringar för nytt hus?

Gandhi var vegetarian. I Gujarat är 90% vegetarianer. MacDonalds meny liknar inte den i väst särskilt mycket. Ett antal vegetariska varianter på snabbmat. Min bild av att "Donken" ska vara lika i hela världen kommer på skam.

Jag äter mycket gärna vegetariskt. Just nu skulle jag bara vilja äta något. I brist på lunch och i väntan på middag (Indien ligger 4.5 timmar före Sverige) sitter jag och knaprar starkt kryddade linser av snackstyp. Visserligen gott men...

Snacksen inhandlades på en matmarknad som vi tog oss till med Riksha. Trafiken känns livsfarlig och jag undrar lite över hur man börjar övningsköra i en så hektisk trafik.

Företaget vi besöker har uppfattningen att vi nog helst vill ha kött. Det är lite det som är utmaningen med sådana samarbeten som vi har här - att förstå kulturen och att förstå varandra. Språket är en sak, innebörden och tolkningarna något helt annat.

4 kommentarer:

Erik sa...

I Lundells låt "Gränsen" har han en strof som går såhär; "Sjunger dom i Winnipeg, skiner solen i Gujarat". Bara så du vet! Ha det fint!

K sa...

Hoppas att du har det bra......Apropå vegetarianer....min systerson blev nyss medlem i en facebookgrupp "Om man inte ska äta djur varför är de då gjorda av mat"
Här blir det gris till middag......fast jag åt vegetariskt till lunch :o)

Patric sa...

Kanske ska du ta med Matilda nästa gång. Om ni börjar med övningskörning i Indien blir det nog en baggis på hemmaplan efter det. :)

anneliten sa...

Erik, just nu och alltsom oftast sjunger de i Winnipeg.

K, jag är proppmätt hela tiden!

Patric, i Indien är alltid den som kör på skyldig, även om den som blev påkörd lät bli att följa trafikreglerna - så det är kanske ingen bra idé...