måndag 18 mars 2013

Copy-paste

Vi lever i en marknadsekonomi. Efterfrågan styr. Så egentligen är det väl vårt eget fel att vi har fenomen som tjejklassiker. Samtidigt påverkas vi av vad som erbjuds oss och av vad som finns runtomkring oss. Att det finns tjejklassiker, som är betydligt kortare än ordinarie sträcka, förmedlar en bild av vad tjejer förväntas åstadkomma i relation till vad killar förväntas åstadkomma. Och det blir en slags indoktrinering.

Jag har inget emot att kortare distanser erbjuds, men att de samtidigt får epitetet "tjej" - outrageous. Det är 2013. Därför har jag skrivit på här.

I övrigt känner jag att det inlägg Camilla skrivit i frågan helt förmedlar vad jag tycker och tänker. Copy-paste på det.

3 kommentarer:

Lisa sa...

Jag håller med!!
Om det ny finns en "halv-vättern" varför tusan ska det finnas en "tjej-vättern" som är ännu kortare. Jag blir förvirrad. Och irriterad.

Men sen måste man ju tillägga att väldigt många tjejer inte vill vara med i samma lopp som män. Om det handlar om att de tycker att det är pinsmat att bli fula och trötta, eller om någon sorts konstig variant av feminism vet jag dock ej...

Anonym sa...

Så sant!!!

anneliten sa...

Lisa, lopp kan få var olika, men de får inte cementera fördomar. Du har väl skrivit på Ann-Sofies upprop?

Rund, visst. Jag har döttrar. Jag vill att de ska fatta att de är starka.