onsdag 6 mars 2013

Omvänd inbiten mackoman?

Jag trodde väl aldrig att jag skulle börja äta gröt. Att jag dessutom skulle gilla det var helt otänkbart. Men jag provade. Och jag fastnade. Jag fastande så hårt att jag till och med hade med mig min grynblandning och min grötgryta till fjällen.

När jag för några månader sedan svarade på ett frågeformulär om min kost för att få lite kostråd av Madde identifierade hon mig som mackoman. Det kom nog inte som någon överraskning egentligen. För jag gillar mackor. Ett gott surdegsbröd med ost och tomat - mmm. En baguette med Brie och salami - mmm. En grillad ciabatta med chèvre och rödbetor - mmm. (Ostoman är jag också...). Men att äta mycket mackor, ibland både till frukost och lunch, är kostmässigt inte det bästa. Enligt Madde. Och jag vet att hon vet vad hon pratar om. Det var hon som fick mig att testa gröten. Och jag är tacksam.

Mitt vanligaste frukostbord. Gröt på minst tre gryn (fiberhavre, dinkel och råg just nu), linfrö och gojibär. 1 dl grynblandning till 2 dl vatten. Lite salt. Koka i 7 min. Frysta blåbär får tina i den varma gröten. Ett kokt ägg till det. Sen kan jag äta en macka till lunch ;-)

8 kommentarer:

fitnesscoachen sa...

Jag är så glad att du börjat gilla gröten! Mackor funkar ibland men det kan lätt bli för mycket och de mättar inte så bra. :)

Lennart sa...

Jag är också Mackoman. mackor till frukost varje dag, och så har det varit i många år.

Kanske borde ändra på det..... Jag lever ju bara en gång ;-).

Ingmarie sa...

Spännande!
jag är grötoman så den biten är inga problem men det skulle vara kul att testa om det går att göra något bättre. :-)

Jenny sa...

Gröt är gott, men det är ju mackor också......:)Jag säger aldrig nej till gott bröd!

anneliten sa...

Madde, jag tycker inte gröt mättar så mycket längre faktiskt. Men det är gott. Och känns lite nyttigare.

Lennart, vi lever bara en gång - hur många mackor ska man då försaka ;-) Grejen för mig var att jag bestämde mig för att testa gröt för att sedan kunna säga att jag verkligen inte gillar det. Men förvånande nog så blev det inte alls så. Tänk vad jag hade missat om jag inte testat.

Ingmarie, du vet var Madde finns.

Jenny, idag kom maken hem med Gateaus valnötsbröd. Då faller jag som en fura. Och vad gör väl det? Mackor ibland, gröt ibland.

Lisa sa...

Det ser ganska gott ut det där. Gröt kanske inte är så illa som jag tänker. MEN... Den dagen som jag slutar med mackor så fryser helvetet, grisar flyger och jag vet inte vad. Jag är den största mackomanen. Vet inte ens om jag vill försöka gilla gröt. Tänk om jag börjar gilla det och slutar äta mackor. Hemska tanke;)...

anneliten sa...

Lisa, du tänker precis som jag gjorde ;-)

Anna (Orka mera) sa...

Om du är mackoman så är jag grötoman! Jag kan aldrig tröttna. Det är lika fantastiskt varje morgon!