torsdag 21 mars 2013

Den som väntar på Yoga

Jag har tappat bort yogan. I alla fall den regelbundna. Det var enklare när jag jobbade på mitt förra jobb och bara tog hissen ner varje måndag klockan fem. Mellan fem och sex gav Vaike instruktioner som jag gjorde mitt bästa för att följa. Ibland ramlade jag ihop i en hög när tår och fotvalv krampade. "Det är för att du är en stel löpare" sa Vaike lugnt.

Nu, när jag inte jobbar nära den hissen längre, har jag lite svårt att få plats med yogan. Den hamnar långt ner på prioriteringslistan över träning jag vill och behöver genomföra. Jag tror att det beror på att jag inte riktigt förstår på vilket sätt den är bra för mig som löpare. Och sådant vill jag veta. Sådan är jag. Ett enda stort "varför". Så när Skånskan-Sara tipsade om the runners guide to yoga - då nappade jag. Adlibris och några klick. Vänta på leverans.

Min nya yoga-bibel. Under yoga-boken en kokbok jag råkade klicka hem när jag ändå var på gång - "Om jag var din hemmafru". Den har jag länge varit lite nyfiken på.

En första genombläddring av yoga-boken säger mig två saker. Det första jag inser är att jag känner igen nästan alla positioner. Vaike var (är) alltså en bra instruktör för löpare. Det andra jag inser är att boken har precis det jag tror jag saknat för att få till yogan - motivationen. Visst, yoga är skönt - men det räcker inte riktigt för att det ska bli av. Men i min nya bok finns ett "why" vid beskrivningen av varje postion. En motivering till varför just den övningen är bra för en löpare. Motiveringar som kanske motiverar mig. Jag hoppas det.

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Bra bok!

Anna (Orka mera) sa...

Vill ha! Måste också klicka hem!

Anonym sa...

Låter som en bra bok!
Du får skriva mer när du läst hela. :-)

anneliten sa...

Ingmarie, har du den?

Anna, gör det! Den ser lovande ut.

Västgötskan, Hmm, läsa hela kommer jag nog inte göra om jag känner mig själv rätt. Går nog pang på de avsnitt jag tycker gäller för mig. Men en recension kanske det blir.