fredag 16 maj 2014

Min andra födelsedag

Jag är tvilling. Rent astrologiskt alltså. Men nu tror ju inte jag på sådant. Att det skulle spela roll när man är född för hur ens öde blir. Jag tror nog inte ens att det finns ett öde. Men det finns en slump.

Jag tror inte att det är en slump att jag har en ovanlig sjukdom i mitt hjärta. Men varför jag fått den vet inte vetenskapen av idag. En samverkan av min genuppsättning och någon yttre omständighet. Det senare kanske av en slump.

Jag firar. Ett års överlevnad. Många gånger har jag fått höra att jag kunde (borde) dött där och då. Den 16 maj 2013 iklädd löparkläder. Jag har fått en andra födelsedag. Min överlevnadsdag.

Jag tänker att tiden är utmätt. Det är den för alla. För mig är det tydligare nu. Jag tänker på vad som är viktigt i mitt liv. Det är inte alls mycket jag vill ändra. Nästan inget faktiskt. Ett och annat som inte ger mig särskilt mycket sorteras gradvis bort, men det mesta vill jag ha som det är. Ingen "bucket list" behövs. Bara eftertanke.

7 kommentarer:

K sa...

Grattis eller vad man nu säger :-)

Snorkkis sa...

Tack för att du påminner om livets skörhet. Det är bra att vara eftertänksam.

Erik sa...

Stor kram från oss på Söder!

Lisa sa...

Kloka ord. Troligen krävs att något allvarligt händer för att man ska få insikt.

För mig är det nästan otroligt att det redan gått ett år. Time flies. Ytterligare något man borde reflektera över lite oftare...
KRAM

Ingmarie sa...

KRAM

anneliten sa...

Tack alla! Det har varit ett alldeles underbart år - sjukdomen till trots.

Katarina sa...

Jag tror precis som du, det finns inget öde. Eller rättare sagt, jag har aktivt valt att tänka så. Men det finns en slump. Genuppsättning och faktorer som samverkar. Ibland vilseleds jag att söka en svar "Kan det vara för att jag..." Men som psykologen sa till mig "Spelar det någon roll?"