söndag 18 maj 2014

När jag ändå är ute och går

När jag ändå är ute och går kan jag lika gärna samla kronor. Jag är inte först på. Absolut inte. Men man kan fortfarande. Man kan fortfarande via woman in red göra en insats för forskning runt kvinnors hjärtan. För varje kilometer jag går skänks en krona till sådan forskning. Känns extra behjärtansvärt även om den sjukdom jag har inte direkt är en kvinnosjukdom.

En app i min iPhone registrerar min framfart. När jag ändå är ute och går. När jag ändå är ute och går brukar jag lyssna på böcker (just nu Donna Tartts senaste - the Goldfinch). Alltså har jag lurar i öronen. En liten finess (?) i gå-appen är ljudet av en krona som faller ner i en sparbössa (eller vad det nu ska föreställa) - när kilometerstreck passeras. Varje gång rycker jag till av ljudet och duckar. Får för mig att något ramlar i mitt huvud. Ser mig omkring. Såg någon?

Det är Becel som skänker kronorna. Bra reklam för dem antar jag. Att förknippas med hjärthälsa vill de ju. Jag tror inte deras vanliga margarin är särskilt mycket bättre eller sämre än någon annans. Pro-active däremot - det skulle jag aldrig äta. I alla fall inte regelbundet. För hur vet vi vad stora mängder växtsteroler gör med vår hjärt-hälsa på lång sikt? Kan växtsterolerna tävla med kolesterol om upptagsmekanismer kan de kanske - på samma sätt som kolesterol, lagras i kärlväggar också?

Inga kommentarer: