söndag 11 januari 2015

Gummistövlar till träningen

Det där garaget... Med ett löpband i. Det är inte så dumt dagar som denna. Dagar med snö som yr omkring i byiga vindar och gör underlaget svärordsprovocerande. Å andra sidan bygger man säkert massor av mental styrka när snön piskar i ansiktet. Och kanske är moddigt underlag bra för någon muskel? Hur det än är - idag väljer jag garaget.

Jag på löpbandet. Medan min P (sällskap är bra när man är i ett garage) alternerar mellan roddmaskin, TRX och det där rullhjulet som jag tror de flesta utom min P glömt. En bra grunka egentligen. Men en typisk sådan pryl som först är big time hype och sedan faller i glömska och samlar damm. I de flesta hem.Tror det kallas Ab Wheel. Jag minns hur jobbigt det kan vara, trots att det var länge sedan. Så jag provar inte. Inte idag.

P spelar musik på hög volym. (Självklart har garage-gymet bra ljudanläggning - det har P sett till). Jag inser att musik är mycket bättre pep än mina vanliga ljudböcker. Särskilt nu när jag tänkt springa intervaller. Eller intervaller och intervaller... Farten är visserligen högre än mina vanliga pass, men löjligt låg jämfört med vad jag i mitt tidigare liv skulle ha definierat som "intervall". Det är inte grymme-jobbigt. För jag har ju trots allt min pulsgräns att tänka på. Visst överskrider jag den en del, men bara så mycket som jag vågar. De planerade tio en-minuters intervallerna blir tolv. Jag vill inte sluta. Satan vad härligt det är att ta upp farten lite! Riktiga löpsteg liksom.

Man måste gå ut för att komma in i vårt garage. Jag tar gummistövlar till de korta tightsen och hoppas att grannarna inte råkar komma förbi.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Lyx!!! Undra om jag kan önska liknande till vårt underjordsgarage. Då behöver jag inte ens gå ut. Bara ta hissen! ;-)

Erik sa...

Spelar ni R.E.M? ;-)

anneliten sa...

Ingmarie, kanske ska jag föreslå en hiss för P :-) Från köket ner i garaget.

Erik, R.E.M. vilka är det ;-) Skämt åsido, jag vet faktiskt inte vad P spelade, men jag gillade det.