lördag 4 juli 2015

Och så var det det där med kjol...

Jag har nästan alltid kjol eller klänning. Allra särskilt nu när jag har gått och blivit (kortison)tjock(are). Det är liksom skönast med en löst hängande klänning. Och faktiskt - det blev två nya Jumperfabrik-klänningar igår. En likadan (bara lite ljusare blå) som den jag såg Träningsglädje-Sara vara grymme-snygg i för ett tag sedan (bilder som inspirerade mig till att äntligen gå till den där butiken på Söder) och en i ärtigt grönt. Men nu var det inte vanliga kläder jag tänkte skriva om...

Löparkjolar. Vad är det för otyg tänkte jag när de först dök upp. Kan man inte bara få strunta i hur man ser ut och framför allt vara bekväm när man tränar? Sedan har jag sett den ena efter den andra vara så snygg i dessa kjolar! Så snygga att jag har blivit ganska sugen på att skaffa en själv faktiskt.

Men så idag. På Huddingehallen. En kvinna tränar i kjol. En sådan med byxor i (jag gissar att alla kjolar har det - för usch och fy om trosor skulle synas). Hon drar och drar i de där byxbenen. Hon är allt annat än bekväm i den där kjolen. Där och då tänker jag att jag nog ska ta och strunta i kjol. Fortsätta träna i mina gamla nötta, invanda och framför allt bekväma tights.

Hur kommer det sig förresten att ingen utom jag (och hon med kjol utanpå) kan tänka sig ha korta tights i träningssalen? Att alla (i alla fall kvinnor) täcker minst knäna med sina tights, och att vissa har hellångt... Trots att det är typ 30 grader inne. Underligt.

7 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Klart man inte ska ha kjol om man inte känner sig bekväm. Hade nog heller inte haft det på gymmet, precis som jag inte skulle känna mig bekväm i korta shorts med fri insyn när man gör olika övningar. I löpspåret känner jag mig hur bekväm som helst. Och fin :)

Korta tights hade jag dock inte alls haft några problem med i träningssalen. Ser inte direkt skillnaden mellan korta och knälånga. Tight som tight liksom. I Karlskrona springer alla i LÅNGA svarta tights i 25 graders värme upptäckte jag idag. Det är en gåta som jag vill ha svar på!

anneliten sa...

Anna, du är en av de som är fina i kjol och som fått mig att kanske möjligtvis vilja ha ;-) Mina döttrar påstår att allt annat än hellånga tights är omodernt - underligt och inte helt anpassat till aktivitet innomhus tycker jag.

Kstin sa...

Men det där har jag aldrig funderar över! Men ja, i gymmet där jag hänger har nog de flesta långa tights. Häromdagen säg jag en av de däriga "byggarna" av herrmodell i otrooooligt korta shorts. Jag visste nästan inte vart jag skulle titta. Jag blev generad och rädd att få se något jag inte ville :) Jag önskar jag vore bekväm i shorts i gymmet. Men nej.

Anonym sa...

På mitt gym finns AC, så ca 20 grader inomhus. Då kan jag förstå att man väljer "vanliga" gymkläder, dvs samma som resten av året.
Däremot om man är ute (som Anna skriver skulle jag AAAALDRIG ha hellånga svarta tight i den här hettan?! :-o

Ingmarie sa...

Jag sa "aldrig löparkjol" mn så provade jag (bara för att kunna säga att det var skit) och plötsligt ägde jag en. Som blev 2 som blev...har tappat räkningen! Det finns "osköna" löparkjolar precis som med alla klädsorter men en som sitter bra är obeskrivbart skön! Jag lovar! :-)

anneliten sa...

Ingmarie, jag var rätt förvånad när du visade dig vara en kjol-tjej. Men du är (liksom Anna) en av dem som är så snygg i din och som fått mig att fundera på om jag ska :-)

anneliten sa...

Kerstin, riktigt korta shorts kan man bara ha i löparspåret - ingen annan stans :-) Det jag menar är korta tights - sådana som slutar på halva låret. Ingen har sådana utom jag på mitt gym.

Rund, mitt gym har några fläktar de ställer ut... Rena skämtet. Luftkonditionering! Mmm.