söndag 2 januari 2011

Konstruktionsfel

Är det fel på min kropp? Fel på prylarnas konstruktion? Eller handlar det om inkompatibilitet?

Två löparrelaterade julklappar fick jag. Ett par Houdini mamelucker och ett Craft vätskebälte. Båda åkte på för dagens långpass.

Houdinisarna gör vad de ska och värmer min rumpa. Under mina vintertights syns det inte att de sitter rätt taskigt i benen. Sista två centrimetrarna fladdrar. Mina lår fyller inte riktigt ut och det ser ganska komiskt ut. Men det funkar.

Värre är det med vätskebältet. Ett sådant med en enda flaska placerad lite snett i ett "hölster". Jag fäster bältet runt höfterna, med flaskan mitt bak. Så som jag tror det ska vara. Efter tvåhundra meter ramlar flaskan ur. Det känns som om min rumpa skumpar ur flaskan ur dess fäste. Jag placerar bältet lite högre upp, runt midjan. Samma sak händer. Jag tänker att om jag dricker ur lite så blir flaskan mer bottentung. Det hjälper lite. Men resten av passet är ett enda långt petande med flaskan. Tror inte den får följa med mig någon mer gång.Jag är kort. Det är nära mellan midja och bak. Och rumpan putar lite. Inte på långa vägar som på en sprinter, men lite. Hursomhelst har jag en kropp som inte tycks passa med konstruktionen på Crafts vätskebälte.

11 kommentarer:

Karin Engen sa...

Jag känner igen mig i det där...fast jag har problem med vätskebälten generellt! Jag är inte superkort men absolut inte lång, och det spelar ingen roll om jag sätter bältet vid höfterna eller midjan, om jag spänner åt hårt eller löst eller vad som, det hoppar ändå runt och upp och ner och är väldigt irriterande! Vätskerygga funkar bättre för mig...

Hur fungerar det för dig med övriga vätskebälten eller vad brukar du använda?

Andreas sa...

Det är aldrig fel på kroppen! :)

Kan tipsa om sånt där vätskebälte med 4-5 småflaskor från www.perfekta.nu. Dom gånger jag sprungit med det har jag trott att jag tappat bältet, så lite märker jag av det...

Anonym sa...

Min kropp är perfekt - för perfektas vätskebälte. Men tyvärr ligger ju de flaskorna inte i en "termos" som ditt craftbälte tycks erbjuda. Fick själv ett liknande (Swix) av sambon i julkapp, för att få ofrusen dricka på långpassen. Har inte testat det ännu, men en sak har det som ditt bälte tycks sakna: ett resårband att fästa runt flaskans topp när man stoppar den i fickan. Blir förstås knöligare att greppa flaskan i farten, men den lär åtminstone inte ramla ur. Kanske kan du sy dit ett?

Ingmarie sa...

Den där flaskan verkar inte passa NÅGON kropp!Perfekta är bra. Och det jag har med två stora flarror och tre fickor.
När det gäller byxor har jag samma problem. Om de ska vara tillräckligt långa blir midjan JÄTTE stor.
Din kropp är perfekt för dig!

Camilla sa...

Det ser ut att vara fel vinkel på flaskan i hållaren, tycker jag. Inte konstigt om den åker ur. Jag köpte Salomons trailbälte för ett par år sedan och det är grymt! Flaskan är dessutom lite trekantig till formen och glider därför inte alls i hölstret. De två småflaskor som medföljde hade som tur var löstagbara hållare i bältets framkant. De sitter riktigt illa på mig, så de plockade jag bort.

Löpning & Livet sa...

Jag har alltid problem med alla slags vätskebälten så det är nog fel på mig också :)

Fisken sa...

En sån "ölhjälm" kanske?

anneliten sa...

Karin, jag har ett perfecta med 4 flaskor som funkar. Men kardborren börjar släppa och vattnet fryser på vintern och är lite för lite på sommaren. Har testat rygga, men det känns fånigt att suga i sig vätska ur en slang och den känns inte bekväm. Känner att jag har i-landsproblem big time...

Andreas, för lite vatten på sommaren och fryser på vintern - annars perfekt med perfecta.

Bureborn, jag kan sy, men undrar just om jag har sy-lust just nu...

Ingmarie, du skulle drunkna i mina Houdinis.

Camilla, helt klart fel vinkel. Gummerad insida på hölstret, men det hjälper inte.

Andréa, jag skyller på mina välutvecklade gluteus maximus (eller vad de heter).

Fisken, du är ju en riktig innovatör! Tack! Blir extra effektfullt bland 21 000 löpare under Stockholm Marathon...

anneliten sa...

Har pratat med Craft - bältet är för skidåkning, inte för löpning. Det framgår verkligen ingenstans!

Patric sa...

Hur gjorde du egentligen när du fotograferade din egen rumpa?

anneliten sa...

Patric, det var mycket lättare än att hålla flaskan på plats... Rumpan fastnar gärna på bild.