lördag 26 januari 2013

Ett par skenor bara

Att mina skridskor är gammalmodiga har jag förstått. När jag sneglat ner mot fötterna på andra åkare. Åkare med skridskor som bara sitter fast i tån. Åkare som har skor som ser ut som skidskor. Jag har visserligen också skidpjäxor till mina skridskor, men mina pjäxor är av den antika sorten, sådana som man hade till skidorna på 70-talet.

Egentligen vill jag inte alls ha nya skridskor - älskar mina gamla. Men vad gör man när den ena har gått av?

Jag åker till mega-stora sportaffären. Det är lönehelg. Det är folk överallt. Jag hittar till skridskorna. Eller i alla fall till några avskalade metallgrejer som jag tror är skridskor. Skenor helt utan remmar. Skenor med några skruvhål där man nog ska fästa något slags bindning. Jag tvivlar på att de går att ha på mina gamla pjäxor. Behöver jag nya pjäxor kanske?

Jag tänker att det kanske går att ha samma pjäxor till skidor som till skridskor. Jag tänker att jag borde köpa skidor också. Har inte haft några på många år, men vad jag minns så tyckte jag det var jättekul att åka. (Jag vann visst något skolmästerskap också). Plötsligt blir projektet stort. Skridskor, bindningar, skidskor, skidor, stavar, valla. Alldeles för stort projekt för en lönehelgs-lördag.

2 kommentarer:

Ingmarie sa...

Köpte du något alls?

anneliten sa...

Nä, orkade inte...