tisdag 22 januari 2013

Meatless

Det har väl inte undgått någon att det inte är så jättenyttigt att äta (för mycket) rött kött? Det har väl inte undgått någon att kött, speciellt nöt, är en belastning på miljön, med kornas metangasfisar (metangas blir koldioxid i luften), odlingen av diverse onaturligt ko-foder och långväga transport av själva köttet som bidragande. Nu utreder jordbruksverket en koldioxidskatt på kött.

Måndagar är köttfria. Meatless monday. Det begreppet hade dock helt undgått sällskapet jag åt middag med igår. En helt vanlig måndagskväll. På Nosh & Chow. Jag blev förstås väldigt glad när jag fann att denna spännande nyöppnade restaurangs meny innehöll många läckra vegetariska alternativ. Riktiga matskapelser. Utan kött. Som man kan välja på måndagar. Eller vilken annan dag som helst.

5 kommentarer:

Snorkkis sa...

Känns verkligen som att Meatless Monday slagit igenom. Plötsligt ser jag faktiskt måndagar som att de bör vara köttfria, och där öppnar sig faktiskt inspiration för nya rätter. Så verkar det vara på restauranger också - skoj!

Anonym sa...

Det begreppet har ungått mig också. Men man lär så länge man lever. :-)

Ingmarie sa...

För mig får det gärna vara (och är) Meatless Monday varje dag. :-)

MarathonMia sa...

Jag har också börjat anamma Köttfri måndag. Nu valde jag iofs fisk - och inte något helt vegetariskt. Men känner mig lite duktig ändå. Särskilt när vi var på Grekisk restaurang och typ allt är kött.

anneliten sa...

Snorkkis, visst är det en propaganda (bra sådan) som faktiskt fått fäste i folk.

Västgötskan, jag är glad att få sprida budskapet!

Ingmarie, :-)

Mia, vissa restauranger är det svårt att hitta bra vegetariska alternativ på. Det var det som var så kul med denna - att de vegetariska kändes som skapade så - inte istället för.