måndag 8 april 2013

Maskin?

Den där frågan jag så ofta ställer mig... Varför går det ibland dåligt när det känns ovanligt bra innan. Och hur kan ett pass gå hur lätt som helst trots att det känns mega-motigt innan? En del av sanningen ligger i hur jag äter enligt Madde. En del av sanningen ligger säkert i annat också.

Ikväll var jag hur som helst superpepp. Det var ett tag sedan jag körde pump och jag ville verkligen. Ätit bra hade jag gjort också (meatless-monday-vegetariska biffar - hemmagjorda med rätt mycket meck och som ingen i familjen utom jag gillade).

Jag ville verkligen. Ändå försvann inspirationen redan under uppvärmningen. Jag kände mig svag och seg. Och jag vände inte den känslan till ett jävlar-anamma-nu-ska-jag-ta-i. Nej då. Istället var jag lite snäll mot mig själv och lättade lite på vikterna på ett par muskelgrupper. För jag är ju ingen maskin.

6 kommentarer:

bureborn sa...

"Fel" tid i månaden?
Fast mina menscykelteorier är lika inkonskekventa som det där med matintaget. Ibland vill kroppen helt enkelt inte, trots att man är pepp, pepp, pepp i omklädningsrummet. Jag skulle också bra gärna vilja veta varför.

Lisa sa...

Nej man är verkligen ingen maskin. Tror att det har med många olika saker att göra. Maten är såklart en faktor, men jag tror att psykisk trötthet är en större bov i dramat. När man sovit för lite, jobbat för mkt, druckit för lite kaffe (eller för mkt) märker jag att det brukar gå riktigt tungt. Eller snarare: jag kan inte alls pressa mig, utan "lättar" för att spara på krafterna. Undermedvetet eller medvetet, maskar gör alla ibland.

Ingmarie sa...

Det är som jag alltid sagt. Man kan INTE lita på kroppen. ;-)

Anna (Orka mera) sa...

Nej kroppen är inte lätt att förstå sig på. När jag är som mest omotiverad går det ofta som allra bäst. Och tvärtom. Dagen efter ett aptufft pass är kroppen pigg när den borde vara sliten. När den borde vara pigg är den trött. Och kosten ja... inga logiska samband whatsoever. Men semlor är bäst :)

Anonym sa...

Det har säkert med både hormoner och mental styrka att göra. Jag är övertygad om att mycket sitter i huvudet. (Även om kroppen självklart säger ifrån pga andra anledningar ibland).

anneliten sa...

Bureborn, ingen aning om vilken tid det är i månaden (hormonspiral=guds gåva till kvinnorna, du vet)

Lisa, jobbat för mycket kanske :-)

Ingmarie, eller i alla fall inte kräva av den att den ska bete sig som en maskin.

Anna, undrar om de har semlor i närheten av Östermalms IP i juni - i så fall ska jag köpa en till dig :-)

Rund, njae, visst spelar huvudet en spratt ibland, men jag tror att kroppen kan vara lite egensinnig också - oavsett vad huvudet vill. Särskilt om kroppen inte fått näring och vila.