måndag 8 juli 2013

Tiden släpar sig fram

Jag pratade med hjärtsköterskan idag. "Du har tydligen bokat en tid för arbetsEKG på egen hand..." börjar hon. "Du-förstår-väl-att-du-absolut-inte-får-göra-det-där-arbetsEKGt-innan-vi-vet-säkert-att-inflammationen-är-borta-och-man-vet-aldrig-hur-lång-tid-det-tar-att-få-magnetröntgenundersökningen-gjord-och-man-vet-aldrig-hur-lång-tid-det-sedan-tar-att-få-svaret - minst-en-vecka-brukar-vi-räkna-med-och-du-förstår-väl-att-du-inte-får-gå-till-arbetstestet-innan-du-hört-från-oss..." Men andas kära du, tänker jag. Och inser att det är långt kvar. Långt kvar tills jag får träna mig svettig. Som tur är är vädret sådant att jag faktiskt kan gå mig svettig. Utan att för den skull definiera det som träning.

4 kommentarer:

Lisa sa...

Hehe, personligen kan jag just nu ligga helt stilla och bli valdigt svettig.

Men skamt asido. Jag lider med dig. Kan knappt tanka mig hur det kanns att inte ens fa bli andfadd alls.

Fick riktiga konstiga hjart-hugg i forrgar kvall och borjade fundera lite: perikardit, pleurit, myokardit?... Det som hande dig har verkligen fatt mig att brja fundera hur jag sjalv gor nar jag ar sjuk!

Ingmarie sa...

Fy bubblan så segt. Men du, det kommer en dag när du kommer att se tillbaks på den här tiden och tänka att det gick ju trots allt.
Och när du är i full träning igen kommer du kanske t.o.m önsak att du njutit lite mer av (den ofrivilliga) vilan. :-)
Kämpa!
Kram

Erik sa...

...utan att för den skull definiera det som träning...

Bättre kan det inte sägas.
Håller på dig.
Kram!

anneliten sa...

Lisa, jag har inte ont och har nog förstått det som att myokardit inte känns (om inte hjärtat får syrebrist i någon slags takykardi) medan perikardit kan göra ont.

Ingmarie, den här tiden är en ganska viktig erfarenhet och ett tillfälle att tänka på vad saker betyder - vad som är "livsviktigt" och vad som inte är det.

Erik, väldigt mycket är definitionsfrågor. Vissa har påpekat för mig att jag går ganska fort för att vara "hjärtsjuk"