måndag 30 december 2013

Morgon-kul i en fejk-lagun

Överallt långa, öde stränder. Utom inne i Cairns. Det är tydligen lite skämmig att inte ha en badbar strand mitt inne i staden om man är en stad längs Queenslands kust.

Skämmigt att inte ha en badbar strand. Så skämmigt att man istället bygger en fejk-lagun invid strandpromenaden. Ja ja. Passar mig utmärkt. Från klockan sex på morgonen får man bada. Jag smyger ut halv sju. Med vattenlöpningsbältet i ena handen och en hotellhandduk i den andra.

De andra i mitt rum sover. Jag antar att de flesta andra, i alla andra rum i alla andra hotell längs strand-esplanaden, också sover. Jag tror att jag ska få ha fejk-lagunen för mig själv. Jag har fel. Vattnet är fullt med vattengympa-tanter ledda av en musklig Aussie. Klart de ställde klockan...

Lagunen är stor. Men grund. Endast i mitten är den tillräckligt djup för vattenlöpning. Och vattengympa. Så jag kryssar mellan tanter. En stund. En stund senare är tanterna klara och jag har en konstgjord lagun nästan helt för mig själv.

Lagunens ena ände. Efter det att Aussie-hunken och tanterna lämnat. I andra änden en sandstrand som badvakterna krattar medan jag springer. Jag springer lugnt förstås. De kan säkert CPR de där badvakterna, men jag är försiktig.

7 kommentarer:

bureborn sa...

Fnissar gott åt synen: en kryssande vattenlöperska mellan guppande tanter i blommiga baddräkter i en fejklagun. Jorå, i min värld har alla vattengympare blommiga baddräkter. Och stora stjärtar.
Men förutom guppisarna ser den rätt trevlig ut den där lagunen. Och den blå himmelen. Och palmerna. Jag hoppas att du har en härlig semester!

Ingmarie sa...

Sämre kan man ju verkligen ha det!!!
Gott Nytt År!

Rund är också en form! sa...

Hehe! Vad tänkte tanterna...? Men skönt att du får vattenlöpa lite!

Kram M

anneliten sa...

Bureborn, genast undrar jag om du tror att min baddräkt också är blommig.

Ingmarie, hade varit ännu bättre med sällskap (av wv:are), men å andra sidan hade både du och Lisa slagit botten. Ibland är det bra att vara kort.

anneliten sa...

Rund, ja vad tänkte de? Träna när man kan sova :-)

Lisa sa...

Weheey! Vattenlöpning i varm solig lagun. Inte ett dugg avundsjuk :)

anneliten sa...

Lisa, du hade tyvärr bottnat :-)