söndag 16 november 2014

Inre styrka

Inre styrka brukar väl ändå handla om psyke tänker jag. Jag är på mitt första rena pilates-pass någonsin.  (Body Balance i början av 2000-talet räknas nog inte.) Det är fredag morgon och klockan är strax efter sju. Flavia pratar om inre styrka. Inte de där musklerna som ger rutor på magen utan de musklerna som gör att vi inte kissar på oss. Till exempel. Muskler som ger oss rätt hållning och mindre risk för ont i ryggar och leder.

"Pilates handlar om kroppskontroll" fortsätter Flavia. Det visar sig att jag är rätt kass. Men jag bestämmer mig där och då för att INTE ge upp efter ett pass. Inre styrka. Jag inser att den inre styrkan kan vara bra att ha.

Söndag eftermiddag är jag tillbaka där jag är mer bekväm. I body pump-salen. Jag har visserligen aldrig själv haft några tendenser till att "läcka" när jag tar i. Och jag har sällan ont i rygg eller leder. Men jag vet att det är ganska vanligt och lätt hänt att hamna där. Som sagt. Inre styrka skadar inte. Varken den psykiska eller den muskulära.

2 kommentarer:

L sa...

Kul att du tog dig dit. Nu gäller det bara att fortsätta trots att det kanske inte känns så jobbigt i början. För mig tog det nästan ett år när det kontinuerligt blev jobbigare och jobbigare alltefter som tekniken satte sig.
Lycka till!

anneliten sa...

Ett år kan jag inte lova. Men minst tre gånger har jag sagt.Och jag tyckte vissa övningar var grymt jobbiga redan nu :-)