måndag 13 juli 2015

Förklara magen

Jag äter kortsion. Jag har gått upp åtta kilo sedan jag började med medicinen. Det vill jag gärna klämma in när jag pratar med nya folk eller folk jag inte sett på länge. Förklara mig. Skylla ifrån mig... Jag vet att det är urfånigt. Att jag är urfånig. Jag vet att jag inte borde bry mig om vad andra tänker. Skita i om någon tänker "men gud vad FET hon är"! Om de nu tänker något alls. De flesta gör nog inte det. Det inser jag.

Vikariespinninginstruktör idag. Inhyrd från Saga motion tror jag. Ett sådant där fullblodsträningsproffs utan minsta uns av underhudsfett. Möjligen kan en liiiten buktning anas strax under naveln. Hade det varit fett hade det varit typ 300 gram. Men spinninginstruktören klämmer tidigt i med en ganska lösryckt kommentar som får oss att förstå det är en liten ny människa på gång. Så säger hon för att ingen av oss ska tycka att hon är tjock tänker jag. För man känner andra såsom man känner sig själv.

Tänk om det kunde vara så att man kunde släppa den där kroppsfixeringen. Strunta i hur kroppen ser ut och bara känna efter hur den känns. Vissa klarar det. Jag jobbar på det. Fortfarande.

4 kommentarer:

Annika sa...

Visst är det svårt att inte förklara sig varför man gått upp i vikt...som om någon har med det att göra. Känner så väl igen mig i detta.

Annika sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ingmarie sa...

Yoga och meditation kan hjälpa. Så du landar i kroppen i stället för i tjattret i skallen. :-) För hur det än är så är det bara tankar och känslor och båda de där kan du styra. :-)

anneliten sa...

Annika, jag försöker bita mig i tungan. Och bara insikten att jag gärna VILL göra det fast jag tycker att det är fånigt egentligen hjälper mig att låta bi ibland :-)

Ingmarie, för mig handlar det nog om att tillåta mig (eller ibland tvinga mig) att tänka tankar helt ut. Att analysera mig själv och mina "hang ups" helt enkelt. Vet inte om man kan kalla det "meditera" men jag kommer lättare vidare i tankarna när jag går/springer i skog.