söndag 28 februari 2016

Får man ta med sig...

...stickningen?

Jag är vaken till midnatt. I och för sig ingen större ansträngning en lördagkväll. Vid midnatt ska platserna till årets Vasalopps-spinning släppas.  Ett sådant där pass där man cyklar framför TV-sändningen av skidtävlingarnas skidtävling (i alla fall för svenskar) från det att starten går tills det att den första åkaren går i mål.

Jag har varit sugen förr. Men det har aldrig blivit av. Antingen har vi varit på väg ner från någon skidort just på Vasaloppsdagen. Svurit över trafik och avstängda vägar mellan Sälen och Mora. Eller så har jag helt enkelt varit för sen att boka. För de platserna försvinner blixtsnabbt.

Alltså sitter jag där vi midnatt. Men icke. Hela det vanliga utbudet av söndagspass dyker upp som bokningsbara just vid midnatt. Men någon vasalopps-spinning finns inte på programmet. "Surt" tänker jag och går och lägger mig. Så fort jag vaknar på morgonen sliter jag åt mig mobilen och kollar bokningsappen. Voilà! Där finns passet. Och jag lyckas boka. Hurra! Hurra... Hurra?

Plötsligt inser jag att jag nog ger mig in på något som högst sannolikt är mig övermäktigt. Jag är ju inte maraton-tränad nuförtiden. Ibland förtränger jag sådana fakta. Tänker inte på att uthållighetspass värda namnet inte funnits med i mitt träningsupplägg på väldigt länge. Grejar jag verkligen detta?

Plötsligt inser jag också att jag missar massor av tid i TV-soffan. Tid som skulle lagts på mitt nya nörderi (nu när löparnörderiet tycks vara över) - stickningen. En tanke far genom huvudet. Kan man ta stickningen med sig på Vasalopps-spinning? Njae. Troligen inte...

Post script: Har just insett att mina nya vänner sticknördarna ägnar sig åt vasaloppsstickning och lägger upp insta-bilder under en speciell hashtag (#vasaloppsstickning om någon råkar bli nyfiken)... Vore väl kul med en stickbild från spinningsalen, med Vasaloppet i bakgrunden?

5 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Å älskar vasaloppsspinning! Ledde den i många år i olika varianter. Till förste man, till första kvinna och när det var som värst... till MIN man. Satt pä den där jäkla cyklen i åtta timmar och 18 minuter!

Nowadays ordnar jag traillopp samma dag och kan inte vasaloppsspinna. Sörjer lite...

Unknown sa...

Jag säger Hurra utan? Ta det försiktigt bara! Men jag tror det är bäst att lämna stickningen hemma.Annars kanske det blir en svettning. :-)

bureborn sa...

Jag röstar absolut för kombon spinning och stickning! En bild i alla fall. Maratontränad eller ej så kommer du garanterat att fixa vasaloppsspinning. Jag har iofs inte gått själv, men väl på så kallad maratonspinning (fyra timmar), och det kändes plättlätt jämfört med "the real thing". Träningsglädjen i spinsalen, pepp från ledarna och massor av saltlakrits gjorde susen.

anneliten sa...

Anna, första kvinna måste det ju bli för min del :-) Undrar om de är villiga att låta mig sitta kvar?

anneliten sa...

Ingmarie, stickar i ull (från får som inte misshandlats), det är bara att hänga upp.

Bureborn, jo jag funderar på att ha med stickningen :-) Om inte annat så för att lägga upp en cool kombobild på insta - #vasaloppsspinning och #vasaloppsstickning