tisdag 8 mars 2016

Jag är en bitch, men bara om jag får säga det själv

Min nya kollega var lite chockad idag. Första gången han såg rök komma ut ur öronen på mig. Och första gången han hörde tydligt missnöjda meningar ur min mun i andras sällskap. Riktade mot indiska kollegor på andra sidan videoutrustning. Vissa är födda (eller uppfostrade - jag tror det är det senare i mitt fall) till bitches.

På mitt senaste riktiga jobb (innan jag blev egensinnig i konsultbranschen) hade jag en skylt på mitt kontor: "The bitch switch is on". Vår HR ville att jag skulle ta ner den. Det ville inte jag. För mig är "bitch" - så länge jag säger det om mig själv, ett positivt epitet. Ett "jag-låter-ingen-sätta-sig-på-mig"-statement. Om någon annan kallar mig bitch är det en annan femma... DET går jag inte med på.

Varför denna utläggning den 8 mars... Det kom bara över mig. Just denna dag...

Lite av den bitchiga ilskan från video-mötet sparade jag. Sådant bränsle är bra att spara till träning nämligen. Nu gick väl inte dagens body pump till historien som värsta bitch-passet (min kropp var lite FÖR mosig från söndagens äventyr för att prestera på topp). Men ilska kom ut. Rann bort med svetten. Träning är bra. För mycket. För arga bitches och för alla andra.

3 kommentarer:

bureborn sa...

Bitch är nog ett sånt där svårt ord, tror jag. Som vissa reagerar kraftigt negativt på och andra lägger andra betydelser i. Tant är ett annat. Kanske inte lika starka negativa reaktioner, men samma tendens. Själv skulle jag kunna kalla mig själv en bitchig tant, men bli arg om någon annan kallade mig en tantig bitch.

Lisa sa...

Haha! Vilket bra inlägg. Jag tror att jag sväljer ner alltför mkt ilska ibland! Man ska fasen inte låta någon sätta sig på en! Tycker att din skylt var riktigt bra:)...

anneliten sa...

Bureborn, precis så. jag är både tant och bitch, men bara när jag får säga det själv :-) Tantig bitch - går det ens?

Lisa, jag har blivit mer och mer tydlig med åren, men också lärt mig att hålla tyst när jag är som argast (lyckas inte alltid). T ex skickar jag aldrig e-mail i affekt - de får vänta några timmar. Ofta hamnar de då i papperskorgen istället.