söndag 20 februari 2011

Alla var där

Söndag morgon får jag ett sms: "kommer du?". Hittar ytterligare ett sms - skickat under lördagskvällen. Ingmarie har träffat på MarathonMia och fått en inbjudan till gemensamt långpass med en massa ultror. Det pågår tydligen en ultra-träff i krokarna i helgen och även icke-ultror tycks vara välkomna att hänga på en liten bit av ett ultralångt söndagspass.

Starten går 9.45 och jag läser sms:et 9.30. Några svordomar far genom mitt huvud. Det hade varit så kul och jag får den där "alla-är-där-utom-jag"-känslan. Tycker lite synd om mig själv. Klär på mig lager på lager och ger mig istället ut på ett eget långpass. Jag är van vid, och trivs oftast med att springa själv, men idag känns det bra ensamt.

Försöker vända besvikelsen genom att se fördelarna. Jag börjar och avslutar passet vid min egen ytterdörr och slipper åka kollektivt tänker jag. Det sparar tid och jag undviker att bli kall. Jag kan lyssna på musik. Jag kan hålla mitt eget tempo. Men hur jag än försöker så hade jag just idag hellre sprungit på Djurgården mitt i en stor klunga löparnördar.

Bara jag var just här.

Men vem kan vara på dåligt humör en sådan vacker dag? Med solen i ansiktet och omgiven av fantastisk snötäckt natur drabbas jag av en stark lyckokänsla. Besvikelsen är som bortblåst.

8 kommentarer:

Fitnesscoachen sa...

Åh, jag var där! Och det var faktiskt helt ljuvligt, fast jag var långt ifrån ultradistans just idag. Men solen lyste säkert även på dig, och det är ju det viktigaste! :)

Sofie RW sa...

Jag var inte heller där, utan njöt precis som du av en ensam runda. Eller ensam och ensam... hundar, barnvagnar och en massa promenadmänniskor fick jag dela väg med. Erkänner att jag t.o.m. gärna skulle ha varit mer ensam.

Ingmarie sa...

Saknade dig! Alla sprang INTE ultra långt och alla var INTE där men härligt det var det! Och du, det blir fler tillfällen!

Unknown sa...

Jag var inte heller där utan kröp inomhus då morgonen bjöd på -25 grader. Kan passa på att tipsa om bra musik kanske mer vid köksbordet och en kopp kaffe än i löpspåret =)

Melody Gardot 'My one and only thrill'
http://open.spotify.com/track/0rzckgL4TaB9uBekmHP8w3

Peace Love och Löparskor!

Patric sa...

Å så hann vi ju hjälpas åt att frosta av frysen... :)

LOPARJANNE sa...

Nästa gång får du se till att komma! Men det ser ut som du fick en fin dag ändå! :)

Daniel sa...

Jag var heller inte där! ;)
Låter som du fick till ett bra pass ändå! Frosta av frysen är ju också bra :)

anneliten sa...

Madde, vilken extrastor miss det känns som nu :-)

Sofie, jag mötte typ ingen när jag väl kommit ut på landet - underbart på sitt sätt.

Ingmarie, jag får bli tightare med min telefon helt enkelt :-)

Jesper, äh så kallt var det väl inte? Pratade med mamsen som bor utanför Katrineholm och de hade minus 7, precis som i Stockholm.

Patric, jag hjälpte ju knappt till ju! Du är gulligast och bäst!

Janne, ja någon gång vill jag springa långpass med dig.

Daniel, nä precis alla var inte där - jag vet. Men just då kändes det så. Utanför liksom.