fredag 18 februari 2011

Hinder och hantering av dessa

"Den största utmaningen för dig är att få in tillräckligt med träning i din vardag". Insikten är tränare Nilssons och med den utgångspunkten designar hon mitt träningsprogram. Inte så mycket bulk. Ett par kvalitetspass och ett lite längre. Mer än fyra löppass i veckan är orealistiskt.

Ett av hindren jag behöver hantera är att jag inte helt styr över min arbetstid. Dagarna kan bli längre än jag räknat med och träningsplaner ruckas. Tankemässigt gäller det att inte låta ruckade planer bli raserade planer. Att orka ge sig ut på backpass 18.30 en fredagskväll, när planen var att springa i dagsljus. Att inte låta förseningen bli ett argument för att låta bli eller skjuta upp.

Väl utanför dörren känns löpningen underbar. Så är det oftast. Väl över hindret förstår jag inte varför ett hinder fanns. Mina dubbade skor greppar den hårt packade knirkiga snön. Fullmånen lyser.

5 kommentarer:

Ingmarie sa...

Du har ett pannben tjockare än pansar! Och det är inte bli tunnare... :-)

Ingmarie sa...

Och det lär inte.... ska det vara....

Lisa sa...

Härligt! Och duktigt.
Känner så väl igen den där motviljan att ge sig ut... idag hade jag tänkt mig snabbdistans men sitter fortfarande i soffan;)

Erik sa...

Se hur månen hänger över Haväng i natt, som en gammal sliten slant. Bra jobbat en fredagkväll när det kan vara lätt att fastna inne i värmen.

anneliten sa...

Ingmarie, en del av mitt pannben består av att jag skäms lite om jag inte följer din plan... Och det är ett bra sätt att få träningn gjord.

Lisa, ibland får man unna sig lite slöhet också tycker jag.

Erik, poetiskt - precis som det känns där ute när fullmånen lyser över glittrande snö.