söndag 22 maj 2011

Oj vad man hinner med (tror man)

Långpassfri helg. Oceaner av tid kan man tycka. Tid som räcker till att olja altanen, rensa ogräs, klippa gräset, städa huset och plantera blomlådor. Har jag berättat att jag är grym tidsoptimist? För mina långpass brukar inte passera 3-timmarssträcket. Med blomlådorna fick jag som tur var hjälp av självaste Ingmarie, som, efter att ha tävlat i, och vunnit HIV-loppet, cyklade hela vägen hem till mig för att ge mig den här:


Ingmaries fina bok om löpträning. Jag ska läsa varje ord. Många fina bilder är det. Och så några på mig...


Kryddlådan. Planterad av Ingmarie. Lite rosmarin, salvia och citron-timjan. Och så lite murgröna som dekoration.

Löpningen fick i alla fall en timme av min söndag. Mycket tack vare hjälpen med planteringen - vilken underbar tränare som rycker ut i tidsnöden! Tre tiominutersintervaller på kvällskvisten blev det. Precis så tuffa som intervaller ska vara.

3 kommentarer:

Sara sa...

Vilken snäll coach du har :) Men det vet jag ju redan!
Fast ni ger mig lite dåligt samvete. Min kruka, avsedd för kryddor, gapar fortfarande tom...

Anonym sa...

Gröna fingar och snabba fötter, vilken trevlig kombination! Citrontimjan lär förexteb vara bra för trötta fötter, enligt min bok i häxeri. Om du nu skulle behöva ett bad efter väl genomförd bedrift på lördag.

anneliten sa...

Sara, snällast är hon. Och du - ha inte dåligt samvete. Gör eller låt bli. Dåligt samvete är slöseri med energi. Men vem är jag att säga så...

Bureborn, aha, efter maran går hela timjanbusken till ett fotbad - tack för tipset! Från en häxkonstkunnig till en annan.